Back Back Nieuws

IDEA verbreedt de basis met een nieuwe auditregel

02 mei 2011
Met ingang van 2011 speelt de signatuur van bureaus niet langer een doorslaggevende rol bij de audit van nieuwe IDEA-leden. In de afgelopen jaren was ‘live communicatiebureau’ een van de criteria bij auditering. Met het loslaten van deze regel profileert IDEA zich als de belangenbehartiger van álle zakelijke evenementenbureaus.

 

Nieuwe auditregels

De audit voor nieuwe leden bestaat sinds april 2008 als onderdeel van een selectief toelatingsbeleid. Doel van de audit is het waarborgen van de kwaliteit van de aangesloten bureaus. Ook onder de nieuwe regels moeten bureaus uiteraard nog steeds voldoen aan de gestelde financiële en inhoudelijke kwaliteitseisen. Hun visie op de doelstellingen van zakelijke evenementen is daarbij echter niet van doorslaggevende betekenis.

 

Alle zakelijke evenementenbureaus

Gerben Plasmeijer, voorzitter van IDEA, licht de wijziging van de auditregels toe. ‘Het is de wens van IDEA om de belangenbehartiger te zijn van alle zakelijke evenementenbureaus. Dan moet je niet uitsluitend bureaus toelaten die zich positioneren als live communicatiebureaus. Die keuze hebben we een tijd lang wel gemaakt bij de selectie en daar moeten we nu weer vanaf. Anders mis je gewoon alle goede bureaus die uitstekende zakelijke evenementen organiseren, maar zich minder bezighouden met marketing- en communicatiedoelstellingen.’

 

Divers ledenbestand

Overigens is het bepaald niet zo dat alle huidige IDEA-leden live communicatiebureaus zijn. IDEA is ooit ontstaan uit een fusie van twee andere verenigingen, de leden daarvan zijn toentertijd ingestroomd in de nieuwe branchevereniging. Dat verleden maakt het ledenbestand tot op de dag van vandaag aangenaam divers. De nieuwe auditregel betekent dan ook een ondersteuning van de brede en gemêleerde basis van de branchevereniging.

 

Groeiverwachting

IDEA verwacht met de aanpassing van de auditregels een groei van het ledenbestand te kunnen realiseren. ‘We zetten daarbij in op kwantitatieve, maar vooral ook op kwalitatieve groei. De bureaus die we er graag bij willen hebben, zijn de betere ondernemers die actief zijn in de zakelijke evenementenbranche. Daarmee kunnen we nog beter de branche vertegenwoordigen en zijn we ook een sterkere gesprekspartner voor onze stakeholders.’

 

Gezamenlijk meer stem

Om dat waar te kunnen maken, zouden eigenlijk alle bureaus die aan de eisen voldoen zich als lid moeten aanmelden. Gerben Plasmeijer: ‘Nog steeds zijn er die dat niet doen en dat is een slechte zaak. Door je wel aan te sluiten maak je IDEA sterker en daar is iedereen bij gebaat. Gezamenlijk hebben we meer stem, waar meer naar geluisterd zal worden.

 

Bron: ideaonline.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!