Back Back Nieuws

IDEA lanceert meldpunt Werkkostenregling (WKR)

24 oktober 2011
De Werkkostenregeling is in oktober 2010 aangekondigd door Minister De Jager en, na sterk verweer uit de markt, per 1 januari 2011 van kracht geworden. De invoering van deze regeling heeft een grote impact op de totale evenementenbranche.


Alternatieve regeling wordt voorbereid

IDEA, de brancheorganisatie voor eventbureaus, is nadien met veel betrokkenen in overleg om hier alsnog wat aan te doen. In 2013 is er een ministerieel evaluatie moment gepland voor de WKR. Als lid van VNO NCW is IDEA ook daar nauw betrokken bij de discussies over de WKR en wordt een alternatieve regeling voorbereid ten behoeve van de evaluatie van dit beleid in 2014.


IDEA roept branchegenoten en opdrachtgevers op melding te maken

Ten einde daar wel beslagen ten ijs te komen, is het van groot belang harde bewijslast te verzamelen; annuleringen van definitieve evenementen, annuleren van voorgenomen bijeenkomsten en personeelsfeesten, omzetverlies, ontslagen etc. Daarom roept IDEA alle branchegenoten in de brede zin van het woord, maar ook opdrachtgevers op, de dramatische gevolgen van de WKR te melden aan IDEA. Hiertoe heeft IDEA vanaf heden een meldpunt ingericht waar alle informatie strikt vertrouwelijk wordt behandeld. Stuur al uw ervaringen en voorbeelden op naar: info@ideaonline.nl onder vermelding van WKR.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!