IDEA lanceert keurmerkIDEA lanceert keurmerk
Back Back Nieuws

IDEA lanceert keurmerk

21 januari 2020

Met het keurmerk verhoogt branchevereniging IDEA de kwaliteit van de livecommunicatie- en eventwereld. Opdrachtgevers die kiezen voor een IDEA Certified Leading Agency, kiezen voor een deskundige en creatieve partner.

Houvast en helderheid

Het nieuwe IDEA-keurmerk biedt houvast en helderheid in de wirwar van aanbieders in livecommunicatie en events. De toekenning van het keurmerk gaat gepaard met een uitgebreid proces, waarbij IDEA gebruikmaakt van externe experts. ‘We screenen elk aspirant-lid grondig op zaken als financiële stabiliteit, continuïteit en creatief vakmanschap’, aldus Maarten Schram, managing director van IDEA. ‘Voor bestaande leden is er een uitgebreide tweejaarlijkse screening. Alleen bureaus die voldoen aan alle voorwaarden, krijgen of behouden het keurmerk.’

5 garanties

Het IDEA-keurmerk is gekoppeld aan de volgende vijf garanties. 1. Financieel gezond (getoetst door een externe accountant, gemonitord via Graydon). 2. Transparant zakendoen (bureaus worden gescreend op professionele richtlijnen). 3. Gepassioneerd vakmanschap (op strategisch, creatief en productioneel vlak). 4. Altijd goed verzekerd (toegang tot gespecialiseerde event-verzekeringen). 5. Deskundigheid in wet- & regelgeving (bureaus worden gescreend op juridische expertise).

Choose Live.Choose Wisely

IDEA introduceert het keurmerk met de bewustzijnscampagne Choose Live.Choose Wisely. ‘Live is de plek waar boodschappen uitgroeien tot belevenissen’, zegt Schram. ‘Recent onderzoek toont een stevige groeitrend in de Nederlandse eventmarketing en livecommunicatie. Onze boodschap is: kies voor live, maar maak wel een doordachte en duurzame bureaukeuze. Het IDEA-keurmerk helpt opdrachtgevers daarbij.’ Meer informatie over het keurmerk staat op ideaonline.nl/keurmerk.

Foto: het enthousiaste IDEA bestuur is klaar om campagne te gaan voeren

Beeld: key visual

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!