Back Back Nieuws

ICRAVE uit New York ontwerpt interieur van nieuwste hotel Sir Adam

02 oktober 2015
ICRAVE, de internationaal gerenommeerde designstudio gevestigd in New York, heeft de opdracht gekregen om voor de nieuwste telg van SIR Hotels het interieur te ontwerpen. Sir Adam, het excentrieke, urban luxury boutique hotel, zal in het voorjaar van 2016 zijn deuren openen en is volledig geïnspireerd op muziek, reizen en de Amsterdamse art-scene. Sir Adam gaat zich vestigen in de A’DAM Toren, het nieuwe epicentrum van de Amsterdamse muziek- en entertainmentindustrie. Locatie? Recht tegenover het Centraal Station, aan de overkant van het IJ, naast het EYE Film Instituut. Niet te missen.

Sir Adam ontmoette de designers van ICRAVE in New York en realiseerde zich direct dat dit de uitgelezen partner is om zijn avantgardistische stijl te vertalen naar een ultieme beleving voor gasten. Samen gaan ze een urban luxury boutique hotel creëren voor internationale reizigers, buurtbewoners en andere Amsterdammers die houden van muziek en kunst.

Meer dan een hotel
‘Sir Adam is net als Amsterdam: cool, gewaagd, creatief, cultureel ontwikkeld, een tikje ondeugend - maar altijd interessant,’ aldus Bram van der Hoek, conceptontwikkelaar van SIR Hotels en algemeen directeur van Europe Hotels Private Collection die verantwoordelijk is voor het management van Sir Adam. ‘Het baanbrekende ontwerp van Sir Adam, in combinatie met de innovatieve lifestyle programmering van de A’DAM Toren, staan garant voor fun. De dynamische en altijd opgewekte Sir Adam zal een ongekende bron van energie binnen de Amsterdamse hotelbranche brengen.’ 
‘Sir Adam is veel meer dan een hotel,’ aldus Jesse MacDougall, hoofd Strategie & Merkontwikkeling bij ICRAVE. ‘Het is ons doel om op de eerste plaats een community te creëren door de creatieve energie van de bruisende buurt in te zetten en die deel uit te laten maken van de ervaring. We willen de perfecte balans vinden tussen de verwachtingen van hotelgasten en de dynamische stijl van de creatieve omgeving waarin Sir Adam zich bevindt’.

Muziek
De A’DAM Toren vormt de thuisbasis voor verschillende wereldleiders in de muziek en entertainmentindustrie zoals: ID&T (SFX), MassiveMusic, de beroemde gitaarfabrikant Gibson, en voor een scala van jonge, creatieve ondernemers met een passie voor muziek. ICRAVE heeft het muziek DNA van A’DAM verwerkt in het gehele ontwerp van Sir Adam. Zowel de openbare ruimtes als Sir Adam’s hotelkamers ademen muziek.

Het huis van Sir Adam ligt op een steenworp afstand van de 24/7 pont aan de overkant van het Centraal Station en kijkt uit over een breed terras aan de oever van het IJ. Zijn gasten kunnen daar van zonsopgang tot zonsondergang terecht bij The Butcher Social Club. Een dynamische ruimte die geschikt is voor evenementen waar zowel de lokale Amsterdammers als hotelgasten zich op hun plek voelen. The Butcher Social Club wordt een ‘speelplaats voor volwassenen’ met diverse loungeplekken, gametafels, schommelstoelen, kunstwerken van verschillende lokale & internationale artiesten en als eye catcher een levende groene muur van maar liefst twee verdiepingen hoog. 

Creative spaces
Sir Adam zal zijn gasten welkom heten in The Hub, de mezzanine die uitkijkt op The Butcher Social Club. Dit is het centrale hart van zijn hotel waar gasten inchecken, naar zijn favoriete muziek luisteren via Bluetooth, een bezoek brengen aan zijn state of the art Gym of winkelen in The Store met een speciaal gecureerd assortiment aan lokale producten en musthaves voor de echte muziekjunkies. De check-in desk is een kunstwerk an sich die grafisch verandert wanneer gasten er langslopen. 
Een wenteltrap verbindt de mezzanine met het dakterras, waar The Deck en The BeerGarden zich bevinden. Op het dakterras kunnen bezoekers genieten van het adembenemende uitzicht op het historische stadscentrum en de dynamiek van het IJ. Op The Deck bevinden zich ook Sir Adam’s creative spaces. Deze flexibele studios zijn de perfecte ruimtes voor kleine bijeenkomsten, product lanceringen, fotoshoots, recepties, vergaderingen en elk ander event. De studios kunnen met The BeerGarden worden samengevoegd tot één grote ‘party place’ die geschikt is voor meer dan 200 gasten. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!