Back Back Nieuws

ICER zet ijzer in de etalage

08 juni 2015
ICER stelt vanaf 12 juni de vraag: Hoe maakt u het? Het erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’ gaat op zoek naar de maakindustrie in Gelderland en manifesteert zich ook in ICER. Op DRU Industriepark is 12 juni de grote opening van dit boeiende festival, dat loopt tot 20 september. De hele zomer zijn er in ICER speciale activiteiten. Vrijdag 12 juni om 16.00 uur wordt het festival geopend in de Cultuurfabriek door commissaris van de koning dhr. Cornielje, waarna aansluitend in de SSP-hal een theaterspektakel plaatsvindt. Vanaf 19:00 uur is er een gratis toegankelijk publieksprogramma in de SSP-hal en in Innovatiecentrum ICER.

In de SSP-hal presenteert een aantal bedrijven uit de Achterhoek zich in een kunstzinnige setting. Daar zijn ook presentaties van Cittaslow, de duurzame smaakindustrie waar de gemeente Oude IJsselstreek zich mee gaat profileren. Er is muziek en een zogenaamde  roadshow met spelelementen, o.a. het raadspel ‘Hoe maakt u het?’ De publieksjury moet erachter zien te komen wie van de drie de echte vakman is.

Zo maken wij het
ICER heeft in het openingsweekend een speciale programmering in het kader van dit festival, onder het motto ‘Zo maken wij het’. Tweeëntwintig bedrijven van de technische maakindustrie uit de regio presenteren zich dit weekend met een bijzonder product of een hightech productielijn. Het Nederlands IJzermuseum heeft op DRU Industriepark in de Cultuurfabriek, de SSP-hal en in ICER  etalages ingericht met ijzerproducten die van oudsher  bij de DRU werden geproduceerd. Kunstenaarscollectief Breekijzer heeft in de serre van ICER een kunstzinnige opstelling gemaakt  van houten modellen (mallen van gietproducten) uit de collectie van het IJzermuseum. De hele zomer is er in ICER een speciale programmering met wekelijks workshops en bijzondere evenementen, zoals Oerstoken eind juni.

Foto: ICER

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!