Back Back Nieuws

IceFondue wint Horecava Innovation Award 2012

11 januari 2012
Het bedrijf IceWizard uit Leiden wint de Horecava Innovation Award 2012 met het concept IceFondue: gasten kunnen aan tafel ijstapas maken in stikstof van min 196 ˚C. 'Een bijzondere beleving', aldus de jury. De prijsuitreiking van de 12e editie van de innovatiewedstrijd vond plaats op maandag 9 januari, de eerste dag van Horecava 2012.

 

Verrassende variant op fondueconcept

De jury noemt IceFondue een verrassende en vernieuwende variatie op het bekende fondueconcept. Je haalt vers fruit door vruchten- of chocodips en houdt die vervolgens 5 seconden in de fonduepan, die gevuld is met stikstof. Zo ontstaan ijstapas. De demonstratie die eigenaar Koen Gillis van IceWizard tijdens de finale juryronde gaf, maakte indruk.

 

Jurybeoordeling

De jury: 'In de huidige, lastige economische tijden zoeken ondernemers naar verrassende oplossingen om de verwachting van gasten te overtreffen. IceFondue is een mooi, innovatief voorbeeld van zo’n idee met toegevoegde waarde. Gasten praten hierover, vertellen het verder, willen de beleving delen met vrienden en kennissen'. De IceFondue won ook de Horecava Innovation Award in de categorie Concepts & Co-creation. Behalve de award ontving de winnaar ook een cheque voor marketing- en communicatie-ondersteuning door het bureau HarverPro in Oudewater, ter waarde van €5.000.

 

Categoriewinnaars

De jury heeft ook winnaars aangewezen in de overige drie categorieën van de wedstrijd. Bij Food & Beverage gaat de award naar Bols Foam, op de markt gebracht door Maxxium. Deze likeurschuim voegt smaak en beleving toe aan o.a. cocktails, mixdranken, koffie, bier. De SmartBar zegevierde bij Interior & Design. Deze snel op te zetten mobiele bar is multifunctioneel en is voorzien van led-verlichting en valt te decoreren in eigen huisstijl.

 

Talentenprijs

De prijs bij Equipment & Services gaat naar het webbased bonVito Loyalty systeem van Eijsink Afrekensystemen, waarmee ondernemers zelf digitaal acties kunnen voeren naar gasten en met ze kunnen communiceren. De jury besloot de nominatie Jas op Slot (JOS) een ‘talentenprijs’ toe te kennen. De JOS is een haak om een jas ‘op slot’ te zetten in een onbewaakte garderobe. De jury wil met de prijs waardering uitspreken voor de negen studenten die deze oplossing bedachten en ze motiveren om innovatief bezig te blijven.

 

Stemming publieksprijs via Facebook

Voor de eerste maal reikte de Horecava een publieksprijs uit. Ondernemers, medewerkers en andere belangstellenden in horeca en catering konden via een speciale Facebookpagina hun stem uitbrengen. De 16 genomineerden ontvingen in totaal circa 4.600 stemmen; daarvan gingen er 980 naar publieksprijswinnaar: De Rendementscoach (systeem voor complete integratie van boekhouding, afrekensysteem en personeelsplanning) van Eijsink, BDO Accountants en Dyflexis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!