Back Back Achter de schermen

Ice Games en Snow Games door het hele land

16 oktober 2015

De bladeren beginnen te vallen, het kwik daalt en het wordt vroeger donker. Be Event Group speelt daar op in, door een aantal ontspannen, gezellige en hilarische activiteiten op ijsbanen aan te bieden, waarbij teambuilding centraal staat. Het ludieke pakket van Ice Games omvat Fun Curling, Rodel Slalom On Ice (het aloude Prikslee Slalom), Human Ice Bowling, Human Curling en ijssculpturen bouwen. Naast Ice Games biedt Be Event Group ook Snow Games aan in Snowworld. Dankzij de franchiseformule kan Be Event Group deze activiteiten vanaf 1 november overal in het land aanbieden, op alle grote en kleine ijsbanen in Nederland.

Ice Games
Het aantal Ice games dat Be Event Group aanbiedt, is groot een en gevarieerd en omvat vergeten oer Hollandse wintersporten, zoals ringsteken op de slee en ijs grabbelen. Fun Curling is een variant op curling, een sport die eveneens zijn oorsprong heeft in Nederland. De steen, die met vegers verplaatst moet worden naar een plek, is vervangen door een lichtere variant van hout en kunststof. Dat maakt Fun Curling ook mogelijk op kleinere ijsbanen. ‘Fun Curling vereist samenwerking en dat maakt het geschikt voor teambuilding,’ vertelt Arthur Bol van Be Event Group. ‘Het is een soort jeu de boules op ijs.’

Als aanvulling op Fun Curling is er de variant Human Curling. Daarbij zit een persoon in een ronde band, terwijl teamleden proberen hem zo dicht mogelijk naar de gewenste plek te duwen. De Ice games zijn toegankelijk voor groepen tot 150 personen. Als de groepen groter zijn, dan wordt gewerkt met wisselprogramma’s: terwijl de ene groep zich bezighoudt met de Ice games of het funcurlen, kan de andere lekker teambuilden met bijvoorbeeld de IJssculpturen workshop of de Apres Ski Quiz.Het draait bij deze games vooral om fun, interactie en teambuilding.

Après Ski Quiz
Dat geldt zowel voor de Ice Games als de Snow Games. De fun factor blijft niet beperkt tot op het ijs of in de sneeuw, maar is er ook erna. Zoals tijdens de Après Ski Quiz: een interactieve quiz in winterse Après Ski stijl. Een teamspel onder het genot van een hapje en een drankje. De Après Ski games bestaan uit een Videoronde, Spijkers met koppen ronde, het Woordenspel en de Après Ski muziekquiz. Met als afsluiting eventueel een Jodel bonus ronde.

De Ice Games zijn bij alle filialen van Be Event Group te boeken vanaf begin november tot eind februari volgend jaar. Zij vinden plaats op de grote en kleine ijsbanen in Nederland of desgewenst op mobiele ijsbanen. De Snow Games kunnen doorlopend geboekt worden, omdat die bij Snowworld binnen plaatsvinden.

Be Event Group werkt met een franchiseformule en opereert vanuit inmiddels acht filialen, die actieve, sportieve en avontuurlijke activiteiten aanbieden. Al deze filialen werken onder een eigen naam. Zo is onlangs in Rotterdam het filiaal Be Cool Events gestart, terwijl in Zeeland binnenkort de vestiging Be Happy Events de deuren opent. De franchisenemers in de verschillende rayons opereren als kenner van de lokale markt en profiteren van de schaalvoordelen en het netwerk van het moederbedrijf.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!