Back Back Nieuws

IAAPA en NHTV verzorgen leiderschapstraining voor internationale attractieparkmanagers in Efteling

07 juni 2016
NHTV Breda heeft in samenwerking met IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) een vijfdaagse leiderschapstraining georganiseerd voor managers en CEO’s van attractieparken uit Europa en het Midden-Oosten. Deze training vond plaats in de Efteling van 29 mei tot 3 juni 2016. Deelnemers, trainers en organisatoren kijken terug op een zeer succesvolle eerste editie van deze Institute for Attractions Leaders training van IAAPA EMEA.

Engaging Experiences
Hoe creëer je ‘Engaging Experiences’ voor je personeel en de bezoekers van je attractiepark? Hoe bouw je een band op met je bezoekers en hoe zorg je er als manager of directeur voor dat je vernieuwend blijft en je bezoekers en personeel positief blijft verrassen? Docenten en onderzoekers van NHTV Academy for Leisure gingen met achttien deelnemers aan de slag om deze vragen te beantwoorden en hen te trainen in vernieuwend en belevingsgericht leiderschap.

Alle deelnemers hadden een gemeenschappelijke deler: de passie voor attractieparken en het creëren van ‘Engaging Experiences’ voor publiek en personeel. De diversiteit aan culturen zorgde voor een dynamisch trainingsprogramma. De deelnemers waren afkomstig uit elf verschillende landen en waren o.a. van Europa-Park Duitsland, Global Village Dubai, Pleasure Beach Engeland en PortAventura Spanje.

Inspirerend en interactief
Het trainingsprogramma werd gekenmerkt door inspirerende sessies, inhoudelijke concepten in combinatie met interactieve onderdelen. Zo bezochten de deelnemers de Efteling zoals bepaalde gast(groepen) het zou ervaren. Ze verplaatsten zich bijvoorbeeld in een gezin met kinderen of een groep schoolkinderen. De opgedane ervaringen werden geanalyseerd en aanbevelingen werden gedeeld met het senior management van de Efteling. Daarnaast was er veel aandacht voor leiderschapsstijlen. Wat voor type leider ben je en hoe coach je je team op de juiste manier, zodat gezamenlijk ‘Engaging Experiences’ voor bezoekers aan je attractiepark tot stand kunnen komen.

‘We hadden een mooie mix van sprekers, experts en deelnemers. De deelnemers hebben veel kennis en ervaring opgedaan en werden gestimuleerd om ervaringen te delen en hun internationale netwerk te vergroten’, aldus Klaus Hoven, docent en projectleider van NHTV. De training werd afgesloten met zeer sterke eindpresentaties van de deelnemers over hun ‘Leadership Journey’. In hun reflectie benadrukten zij dat deze training een positieve bijdrage heeft geleverd omdat ze nieuwe inzichten en werkvormen mee naar hun parken en organisaties kunnen nemen om hun eigen teams te inspireren.

Executive/leadership programs voor professionals
NHTV Academy for Leisure biedt hbo-bachelor programma’s aan en -als enige hogeschool in Nederland- een academische bachelor- én masteropleiding. In het kader van ‘life long learning’ verzorgt de kennisinstelling ook op maat gemaakte executive/leadership programs voor professionals.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!