Back Back Nieuws

Hypsos genomineerd voor Museum & Heritage Award met 'The Olympic Journey'

10 april 2013
Hypsos is genomineerd voor de internationale Museum & Heritage Award 2013 met de tentoonstelling ‘The Olympic Journey’. Deze tentoonstelling, die te zien was tijdens de Olympische spelen van 2012, is het Olympische verhaal via de inspanningen van oude en moderne Olympiërs en herinnert ons aan de buitengewone prestaties waartoe de mens in staat is.

De inzendingen voor de Museum & Heritage Award werden beoordeeld door een panel van deskundigen uit tal van bedrijfstakken en specialismen. Deze juryleden zochten naar bewijs van 'resultaat, creativiteit, relatie met objectieve en kosteneffectiviteit'. Op 15 mei worden in Londen de prijswinnaars van deze internationale award voor musea bekend gemaakt.

‘The Olympic Journey’
De tentoonstelling neemt bezoekers mee op een reis die begint in het oude Griekenland, de oorspronkelijke thuisbasis van de Olympische spelen, door middel van de visie van Baron Pierre de Coubertin, de man achter de heropleving van de Spelen vele eeuwen later. De tentoonstelling gaat verder met de verhalen en inspirerende prestaties van iconische Olympische atleten van de laatste honderd jaar Olympische geschiedenis en beschikt over alle van de Olympische medailles en fakkels van de moderne spelen.

Hypsos was volledig verantwoordelijk voor dit tijdelijke Olympisch Museum, dat deel uit maakte van de LOCOG (The London Organising Committee of the Olympic Games and Paralympic Games) en de London 2012 Cultural Olympiad. In nauwe samenwerking met Het Olympisch Museum in Lausanne, is de ontwikkeling van de tentoonstelling  aangestuurd door Hypsos in London, waar ook de gehele content is ontwikkeld en de AV technieken zijn ontstaan. Vanuit Hypsos in Nederland kwam het projectmanagement, de productie, de installatie en de demontage.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!