Back Back Nieuws

Huub Stapel verwelkomt bijenvolk op dak DeLaMar Theater

02 juli 2015
Acteur Huub Stapel installeerde woensdagmorgen 1 juli samen met een imker van Stichting Beelease een bijenkast op het dak van het DeLaMar Theater in Amsterdam. De bijenpopulatie staat wereldwijd onder druk en de bijenvolken nemen af. Juist de honingbij is van groot belang voor ons voedsel. Directeur Edwin van Balken vroeg acteur Huub Stapel (deze zomer in het theater te zien met zijn voorstelling M/V2 over ‘de bloementje, de bijtjes’ en hoe mannen en vrouwen daar tegenaan kijken) om het bijenvolk te installeren.

Green Key
Dit initiatief sluit mooi aan bij het gouden Certificaat Green Key voor maatschappelijk ondernemen waarover het DeLaMar Theater sinds 2012 beschikt. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Welkom
Directeur Edwin van Balken: ‘We leveren als theater graag een bijdrage aan dit goede doel. Bij het de DeLaMar Theater hebben we gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Tot voor kort gold dat voor iedereen in ons theater. Maar vanaf vandaag voeren we ons concept door tot op het dak! Voor een zeer belangrijk volkje: de bijen. We heten ze van harte welkom.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!