Hutten nieuwe cateringpartner Johan Cruijff ArenA Hutten nieuwe cateringpartner Johan Cruijff ArenA
Back Back Nieuws

Hutten nieuwe cateringpartner Johan Cruijff ArenA

24 mei 2022

De Johan Cruijff ArenA heeft in Hutten Catering de nieuwe partner gevonden voor het verzorgen van alle VIP- en eventcatering in het stadion. Naast het bieden van excellente, onderscheidende en innovatieve vip- en eventcatering gaat de ArenA samen met Hutten een volgende grote stap zetten op het gebied van duurzaamheid.

De ArenA bouwt voort op haar hoogstaande VIP- en eventcateringaanbod. Met een gevarieerd aanbod van creatieve, iconische menu’s en vip-arrangementen met voor ieder wat wils. Hiervoor is een nieuw, luxe en exclusief concept ontwikkeld: New Amsterdam Icons, bestaande uit een nieuwe generatie vooraanstaande chefs en Amsterdamse iconen waaronder Peter Lute & BAUT die voor de ArenA culinaire topsport gaan bedrijven. Van high-end dining in een ontspannen setting tot een smaakvol en sfeervol borrelarrangement mét spectaculair uitzicht.

Nul verspilling

Samen met Hutten wil de ArenA vanaf 2024 een volledig CO2-neutrale VIP-catering realiseren. Door verspilling en niet-herbruikbare verpakkingen uit te bannen en restproducten te hergebruiken, wil de ArenA haar catering CO2-footprint terugbrengen naar 0. De focus ligt op meer duurzame, dagverse gerechten met een gezonde verhouding van dierlijk en plantaardig.

'We gaan alle VIP- en eventgasten culinair verrassen vanuit het concept New Amsterdam Icons waar we gerenommeerde en jonge chefs de kans geven om zichzelf te presenteren binnen dit iconische stadion. Daarnaast zullen duurzaamheid en gastronomische innovatie op een creatieve manier verweven zijn', aldus Lennert Hogenes, commercieel directeur Meetings & Events van Hutten.

Daarbij gaat de ArenA als Living Lab fungeren, het stadion wordt dé plek waar duurzame en nieuwe voedselinnovaties worden ontwikkeld en getest. 'Met Hutten gaan we de vele tienduizenden vip-gasten die de ArenA jaarlijks ontvangt een onvergetelijke, culinaire beleving laten ervaren. Innovatief, duurzaam én van de hoogste kwaliteit', aldus Hidde Salverda, operationeel directeur Johan Cruijff ArenA.

Inclusieve partnership

Daarnaast gaan de ArenA en Hutten structureel samenwerken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen, met extra aandacht voor Amsterdam Zuidoost. Als inclusieve werkgevers willen ze de kloof helpen dichten tussen vraag en aanbod op de lokale arbeidsmarkt. De ArenA is een prachtige plek om praktijkervaring op te doen, skills te ontdekken en te ontwikkelen of een mooie baan in de hospitality te vinden. Hutten heeft veel ervaring met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werken in hun zorgbakkerij bakkers met een gehoorbeperking en heeft minimaal 50% van de medewerkers in De Verspillingsfabriek van Hutten een afstand tot de arbeidsmarkt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!