Back Back Nieuws

Huishoudbeurs onverminderd populair

27 februari 2012
‘Shopwalhalla’ Huishoudbeurs blijkt onverminderd populair. Bijna een kwart miljoen bezoekers profiteerde ook dit jaar weer massaal van de vele koopjes en voordelen op Nederlands grootste consumentenevenement in haar soort. Op de beursvloer werd door de exposanten circa 25 miljoen euro omgezet.

 

Stijgende bezoekersaantallen

De 67e editie van de Huishoudbeurs, die van 18 tot en met 26 februari werd gehouden in Amsterdam RAI, trok in totaal 246.998 bezoekers. Dit betekent een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar. Ook de Negenmaandenbeurs, die tegelijkertijd plaatsvond, verliep succesvol. De volgende Huishoudbeurs wordt van 16 tot en met 24 februari 2013 gehouden in Amsterdam RAI.

 

Onderzoek

Uit onderzoek, gehouden onder circa 1.800 Huishoudbeursbezoekers, blijkt dat gemiddeld € 101,- werd uitgegeven op de beursvloer. Dit is vergelijkbaar met de 2011-editie. 88% van de bezoekers heeft een aankoop gedaan, dat is 2% meer dan vorig jaar. 63% heeft dit besteed aan culinaire producten, 55% aan cosmetica en verzorgingsproducten en 44% aan mode-artikelen en accessoires.

 

Nieuw: The Fashion Lisst

Gemiddeld is de bezoeker 5,7 uur op de beursvloer geweest, dit is gelijk aan de 2011-editie. 89% van de bezoekers beveelt een beursbezoek aan bij vrienden en familie en 80% geeft aan de Huishoudbeurs in 2013 weer te bezoeken. Ook het nieuwe evenement The Fashion Lisst is goed aangeslagen: 43% heeft hier een bezoek aan gebracht.

 

'Grootste vriendinnenfeest van Nederland'

Amsterdam RAI is zeer tevreden met het verloop van ‘het grootste vriendinnenfeest van Nederland’. Beursmanager Annette Kuiper: ‘De hele week was het gezellig druk, zagen we veel lachende gezichten en volle tassen. De sfeer op de beursvloer was goed en we ontvangen positieve berichten van zowel bezoekers als exposanten. De activiteiten en vele artiesten op Festival Fantastique trokken veel bekijks en ook het speciale VIP arrangement bleek erg populair’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!