Huis De Quack opent als 13e MuseumhuisHuis De Quack opent als 13e Museumhuis
Back Back Nieuws

Huis De Quack opent als 13e Museumhuis

29 september 2021

Museumhuis De Quack opent op 8 oktober als 13e Museumhuis. Kom binnen in één van de eerste rijtjeshuizen van Nederland! Klinkt dat gewoontjes? Dan ken je Huis de Quack nog niet.

Een huis in metamorfose

Verbouwen en uitbouwen is van alle tijden. Dit geldt zéker voor Huis De Quack. Jan de Quack, architect en 'sierkunstenaar' kocht het chique ‘rijtjeshuis’ uit 1879 in de Haagse Zeeheldenbuurt in 1902 en verbouwde het ingrijpend. Hiervoor vond De Quack praktische en geniale oplossingen waarmee hij eigentijdse trends en ideeën van de rijkere middenklasse over wonen en interieur kon verwezenlijken. Hij combineerde verschillende architectonische stijlen wat het huis nog meer bijzonder maakt. Zowel van binnen als buiten.

De Quack en jij

Op 8 oktober opent het nieuwe Museumhuis en ben jij welkom. Kom je langs dan ontvang je de sleutel waarmee je alle laden en kasten mag openen. Uniek is ook dat je op de stoelen mag zitten of plaatsnemen in de woonkamer en wachten tot het personeel je een kopje thee of koffie komt brengen! Voel je thuis zoals Jan de Quack zelf deed begin 20ste eeuw.

Monument en Bed

Museumhuis De Quack kan ook gehuurd worden voor een weekend weg of een korte vakantie in het centrum van Den Haag. Vereniging Hendrick de Keyser verhuurt het pand met prachtige diepe achtertuin ook als Monument en Bed.

Meer informatie

Voor adres, openingstijden, prijzen en de mogelijkheden om te vergaderen in een Museumhuis kijk je op museumhuizen.nl of monumentenbed.nl. De andere twaalf Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser vind je hier ook.

 

Foto: Arjan Bronkhorst

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!