Hubermont – Space for Development in de ArdennenHubermont – Space for Development in de Ardennen
Back Back Locaties

Hubermont – Space for Development in de Ardennen

10 juli 2019

Vrij en afgelegen, op een uur van Maastricht, midden in natuurpark ‘Le Parc Naturel des deus Ourthes’, vind je Hubermont – Space for Development, een oase van onmetelijke rust. ‘Wat heeft dé ideale plek voor trainingsprogramma’s en evenementen?’ Oprichter en initiatiefnemer Dr. Herman Wittockx stelde deze vraag aan verschillende belanghebbenden. Privacy, rust, natuur, de mogelijkheid om naar buiten te gaan, een ontspannen informele sfeer en vrij kunnen bewegen is de repliek geweest. Hubermont heeft al deze antwoorden, wensen én meer in zich verenigt en is daarmee dé ideale locatie om te herijken en verrijken.

Hubermont ligt fier op een heuveltop met zicht op de vallei van de Ourthe. Het is een aangename omgeving om in alle rust en stilte aan complexe processen te werken. Om voor een bepaalde tijd volledig te disconnecten van kantoor en werkomgeving. Er even helemaal tussenuit zijn en weg van de drukte en hectiek zodat je probleemoplossend kunt brainstormen met je team. In rust kunnen diepgaande processen worden ingezet en dingen makkelijker tot een goed einde worden gebracht.

Ruimte voor ontwikkeling

Management development, teamontwikkeling of strategisch overleg: Hubermont is de uitgelezen plek voor seminaries, workshops, teambuildings en aanverwante activiteiten. De flexibele, exclusieve locatie en aanpak creëren fysieke en geestelijke ruimte om te reflecteren, nieuwe inzichten te ontwikkelen, aan teambuilding te doen of eenvoudigweg te ontspannen.

In 1860 is het eerste gebouw, La Colline, gebouwd als dorpsschool in klassiek Ardense Stijl, in 1896 werd een boerderij toegevoegd en ruim een eeuw later transformeerde het geheel tot een 20 hotelkamers tellende werkplek met diverse zalen. In 2017 is gehoor gegeven aan de stijgende vraag door een kleine honderd meter de heuvel af een 2e locatie te openen: La Vallée. Het gebouw met 10 luxe hotelkamers is vormgegeven in een moderne mix van natuurlijke elementen en industriële sferen dat volledig opgaat in haar omgeving. La Vallée heeft dezelfde rust en privacy en is geschikt voor gezelschappen die nog meer privacy wensen.

Onderwijs, educatie, groei en ontwikkeling worden al eeuwenlang gestimuleerd in deze omgeving. General manager Jouke van Dijk beschrijft dit: ‘je bent hier altijd alleen en exclusief met jouw eigen gezelschap. Je huurt het gehele gebouw voor jouw team. De privacy is gewaarborgd en rust is troef.’ Sommigen groepen zijn dusdanig groot dat beide gebouwen voor één gezelschap worden ingezet maar ook als de ruimtes tegelijkertijd maar afzonderlijk zijn verhuurd beleef je dezelfde rust en privacy. Beide locaties zijn aanvullend op elkaar en onafhankelijk opererend van elkaar.

Scala aan (outdoor) activiteiten

‘Je bent vrij om te doen wat je wilt’ aldus Jouke van Dijk. 'Wij faciliteren en ondersteunen. Relaties komen bij ons om gevoelige thema’s aan de kaak te stellen, teambuilding, interne herstructurering, verandering van managementstijl en intensieve cursussen. Sommigen komen meerdere keren per jaar om doelen, strategieën en voortgang te bespreken. Dit kan in teamverband of met behulp van externe partijen, zoals een buitensportbedrijf of Equi Coach, die coaching met paarden aanbiedt. Deze edele dieren kun je niet voor de gek houden. Ze spiegelen jouw innerlijke beleving. We hebben verschillende externe partners en trainers met elk een eigen expertise die kunnen worden ingezet om processen te ondersteunen en bevorderen. Zo werken we samen met een kunstenares voor schilderworkshops in de natuur, een bekende Belgische kok voor kookworkshops, of bieden we excursies aan naar historische gronden uit de 2e wereldoorldog.'

Bij Hubermont zit je midden in de natuur en in de wijde omgeving zijn tal van outdoor activiteiten te ondernemen. Een aangename wandeling van een paar kilometer brengt je in de vallei tot bij de Ourthe. Op diverse plaatsen kun je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, kajakken, rots beklimmen en speleologie ervaren.

Full Service and beyond

Tijdens je verblijf wordt vers en verantwoord ontbijt, lunch en diner verzorgd. Als je met je gezelschap een dag op pad bent dan wordt desgewenst de lunch op locatie gebracht. 'Er is veel ruimte voor flexibiliteit, vult van Dijk aan. Als een groep op het punt staat een doorbraak te beleven, dan kan je dit proces niet onderbreken door op afgesproken uren te moeten eten. Van Dijk: 'Als locatiemanagers zijn we altijd, dag en nacht ter plaatse en op de achtergrond aanwezig om alles in goeden banen te leiden. We fungeren als taxi, cateraar en nachtwaker en zorgen ervoor dat iedereen in de watten wordt gelegd. Onze persoonlijke service en ons aanpassingsvermogen is van een next level en dit wordt zeer gewaardeerd door de internationale gasten.'

Rust, vertrouwen en doorbraken

Er is geen televisie, geen telefoon op de kamer en op de kamerdeuren is uitsluitend op dringend verzoek sleutels, Wifi is alleen beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes…. 'We willen een open en vertrouwensvolle sfeer creëren. In eerste instantie zie je bezoekers schrikken bij deze mededelingen maar het is onze bedoeling onderlinge communicatie en contact te stimuleren. Met elkaar praten en werkelijk tot elkaar komen. Achteraf zeggen de meesten dat het enorm deugd heeft gedaan om de telefoon een aantal dagen achterwege te hebben kunnen laten. We verwelkomden tot nu toe diverse gezelschappen uit alle windhoeken van de wereld. Zo’n 64 nationaliteiten hebben in rust en vertrouwen gebruik gemaakt van de faciliteiten, sfeer en omgeving van Hubermont. Veel van wat hier besproken wordt en de processen die spelen is confidentieel. Het gebeurd vaak dat na een verblijf grote veranderingen en doorbraken worden gerealiseerd. Niet voor niets zijn wij een ‘Space for development’, besluit Jouke van Dijk.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!