Back Back Nieuws

Huawei, Amsterdam ArenA en Gemeente Amsterdam ontwikkelen Smart City concept

29 oktober 2014
De gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA en Huawei hebben vandaag een overeenkomst getekend om gezamenlijk het Smart City en Smart Stadium concept te ontwikkelen. De overeenkomst werd getekend door wethouder Kajsa Ollongren, Henk Markerink, CEO van de Amsterdam ArenA, en Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, tijdens het delegatie bezoek van gemeente Amsterdam aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Burgemeester Van der Laan, William Xu, Executive Director of the Board en Strategy Marketing Officer van Huawei, Anne Luwema, Consulaat Generaal van Guangzhou en Leon He, President van Huawei West Europa Enterprise Business Groep, waren hier getuige van. De getekende overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar.

Digital Amsterdam
Tijdens de Innovation Summit, die door Huawei werd georganiseerd voor het bezoek van burgemeester Van der Laan en zijn delegatie, besloten de drie partijen de connectiviteit in de Amsterdam ArenA en in Amsterdam verder te ontwikkelen met de meest innovatieve LTE en Wi-Fi technologie van Huawei. Duurzame energie speelt een belangrijke rol in de overeenkomst. Innovatieve technologie zal het gebruik van niet-hernieuwbare energiebronnen verminderen. Bijvoorbeeld door het verder ontwikkelen van Power over Ethernet (PoE) waarbij alleen één kabel nodig is voor data en elektriciteitsaansluiting, in plaats van aparte kabels.

Innovation Center
Huawei en de Amsterdam ArenA hebben nog een ander 5-jarige overeenkomst met elkaar getekend. Huawei wordt de ICT innovatie partner van het Innovation Center in de Amsterdam ArenA.

Dit Innovation Center wordt op het Huawei Open Cloud Platform gebouwd en vormt een platform voor Huawei en andere bedrijven om nieuwe oplossingen  te ontwikkelen en te testen voor de Amsterdam ArenA en de Gemeente Amsterdam, in  nauwe samenwerking met Amsterdam Smart City.

Huawei is de wereldwijde toonaangevende speler in de mobiele infrastructuur en heeft de ambitie om Nederland verder te digitaliseren met behulp van innovatieve communicatie oplossingen. Met toenemende connectiviteit in steden heeft Huawei meerdere technologieën voor het Smart City concept ontwikkeld zoals Safe City, Smart Health, Smart Education, Smart Energy Grid, Smart Transportation en Smart Business.

Burgemeester Van der Laan zegt: ‘Amsterdam zal een goede partner zijn voor de technologische oplossingen van Huawei. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de realisatie van een veilige, meer energie-efficiënte en toegankelijke stad.

Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, zegt: ‘Huawei is zeer vereerd om met de hoofdstad van Nederland en het grootste stadion van Nederland samen te werken. Met beide organisaties heeft Huawei grote ambities en we zijn ervan overtuigd dat we vele voordelen kunnen bieden aan de bezoekers van de Amsterdam ArenA, de bewoners van Amsterdam en velen meer. Voor Huawei is de samenwerking met de Amsterdam ArenA en de gemeente Amsterdam een logische en een strategische stap.’

Henk Markerink, CEO van de Amsterdam ArenA: ‘De Amsterdam ArenA is altijd op zoek naar state-of-the-art technologieën die onze bezoekers ten goede komen en die ook wereldwijd in onze internationale projecten kunnen worden toegepast. Deze overeenkomst maakt het voor ons mogelijk om meerdere technologieën in het Innovation Center te ontwikkelen en een Smart Stadium te creëren. We zijn erg blij met de samenwerking met zo’n groot internationaal bedrijf en met de gemeente Amsterdam om onze dienstverlening verder te verbeteren voor onze bezoekers.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!