Back Back Nieuws

HSMAI roept branche op te tekenen

31 oktober 2006
HSMAI is vandaag een speciale weblog gestart om de branche op te roepen te reageren en te tekenen voor de komst van een staatssecretaris voor de toeristische branche. Tijdens de recente opening van de Horeca- en Toerismepoort een initiatief van KHN en de Club van Elf (een samenwerkingsverband van grote dagattractie- bedrijven in Nederland) werd opnieuw hiertoe opgeroepen. Beroepsvereniging HSMAI lanceert hiertoe vandaag een petitie via de weblog staatssecretarisvantoerisme.nl.

Het economisch belang van de toeristische sector, welke volgens recente cijfers van het CBS zelfs aanzienlijk groter zou zijn dan bijvoorbeeld de landbouwsector, wordt volkomen onderschat door politiek en overheid, zo vindt ook de beroepsvereniging voor marketing, sales & communicatie professionals in de gastvrijheidbranche HSMAI.

‘Als je je realiseert dat in 2002 de totale interne toeristische consumptie al ruim 31 miljard euro bedroeg en Nederlanders inmiddels 12 procent(!) van hun inkomen aan recreatieve activiteiten besteden, zou dat in Den Haag toch ook eens te denken moeten geven?’ Aldus Hans Poortvliet, managing director HSMAI Nederland.

Dat deze groei-industrie inmiddels aan bijna 350.000 mensen werk biedt (op termijn groeiend naar 5,5% van de totale werkgelegenheid) én het hier vooral banen betreft die niet naar het buitenland ‘geëxporteerd’ kunnen worden, vindt de HSMAI een aanvullende reden voor meer overheidsaandacht in de vorm van een eigen staatssecretaris voor toerisme.

De beroepsvereniging roept alle toonaangevende organisaties (en promotie) platformen in de toeristische- en vrijetijdsindustrie dan ook op de petitie hiertoe te teken via www.staatssecretarisvantoerisme.nl. Hier vindt men ook aanvullende marktinformatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!