Back Back Nieuws

HSMAI lanceert jaarthema: The Consumer Age!

22 januari 2007
Na haar themajaar ‘De Magie van Passie!’ lanceerde de beroepsorganisatie HSMAI, tijdens een bijzonder drukbezochte nieuwjaarsreceptie in de Lichthal van de Bijenkorf te Amsterdam, haar jaarthema voor 2007: ‘THE CONSUMER AGE’ met als veelzeggende ondertitel: De branche beheert, maar…. de consument regeert!

NAAR DE FOTO'S

“De keuze voor dit thema en met name de pay-off (De branche beheert, maar … de consument regeert!) werd eigenlijk bepaald door twee recente verschenen opvallende omslagartikelen bij twee gerenommeerde tijdschriften” aldus Hans Poortvliet, Managing Director HSMAI Nederland.

Het betrof de Elsevier editie van 9 december met de veelzeggende titel: ‘Publiek grijpt de macht via internet’ welke kort daarop gevolgd werd door ‘Time Magazine’s keuze om ‘YOU’ (de consument) te verkiezen tot ‘Person of the Year’ (Time Magazine, 25 december 2006)

“Met name de opvallende keuze van Time Magazine, die vrijwel overal het nieuws haalde, deed ons besluiten om dit thema in 2007 centraal te stellen” aldus Poortvliet. “De mogelijkheid voor de consument om middels de zogenaamde Web 2.0 tools ‘genadeloos’ prijzen & producten te kunnen vergelijken, kritische uitkomsten hiervan te communiceren via vergelijkingswebsites, maar ook om zelf film en nieuws te maken veranderen de verhoudingen tussen en daarmee het bestaande landschap van ‘leverancier’ en ‘consument’ volkomen. Daarnaast worden de generatieverschillen door deze ontwikkelingen snel groter. Daar zullen we ons als branche snel, en zeker meer dan nu, rekenschap van moeten geven”

De HSMAI zal gedurende 2007 de ontwikkelingen rondom de ‘Nieuwe Consument’ nauwlettend volgen en vanuit een diversiteit aan invalshoeken in haar activiteiten belichten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!