House of Lords: passie voor perfectie in cateringHouse of Lords: passie voor perfectie in catering
Back Back Interview

House of Lords: passie voor perfectie in catering

18 juni 2024

Bijna twintig jaar geleden, na een mooie carrière in Parijs en op de Holland Amerika lijn, richtte Raymond Talsma samen met Leon Harinck House of Lords op. Dit gerenommeerde cateringbedrijf, gevestigd in de regio Den Haag,is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerde partner voor verschillende opdrachtgevers en vaste locaties binnen de randstad. Ondernemen is altijd vallen en opstaan, maar kwaliteit overwint altijd. In gesprek met Raymond Talsma.

Gastronomie en meesterschap

Gastronomie en meesterschap staan centraal bij House of Lords. ‘Het draait allemaal om het samenbrengen van mensen, om hen te laten genieten van heerlijk eten in een mooie ambiance,’ verklaart Talsma met een twinkeling in zijn ogen.

‘Binnen ons bedrijf streeft iedereen naar perfectie in elk aspect. Dit is wat House of Lords onderscheidt. Van de selectie van wijnen tot de creatie van gerechten en de sfeer en integriteit aan de (vergader)tafel.’

Een nieuwe kijk op catering

De cateringwereld verandert snel en House of Lords evolueert mee. ‘We merken dat onze gasten zich steeds bewuster zijn van wat ze eten. Zo zien we een verschuiving naar minder verspilling, herkomst en duurzaamheid,’ merkt Talsma op. Als ambassadeurs van Dutch Cuisine en de Noordzee Vis, benutten ze deze verschuiving door onder andere te werken met lokale seizoensproducten en (bij)vangst uit de Noordzee. Met respect voor de mens en natuur. ‘Dat is niks nieuws, maar eten met de seizoenen mee en werken met kwaliteitsproducten draagt bij aan betere wereld en tegelijkertijd aan de levensstijl van nu.’ Gasten maken nu zelf de bewuste keuzes.

Innovatie met Dutch Cuisine

Het promoten van de Nederlandse eetcultuur is belangrijk binnen House of Lords. ‘Wij serveren bijvoorbeeld alleen gerechten die uit de regio komen. Het is dan ook onze taak om opdrachtgevers bewuster te maken van de impact van het werken met streekproducten. Onze chef-kok Jeroen van Niel gaat hier ver in. Hij haalt alles uit de regio en de creativiteit van Jeroen en zijn team zorgt vaak voor aangename culinaire verrassingen,’ vertelt Talsma trots.

Voortdurend verrassen

Hoe blijft een hoogwaardig cateringbedrijf als House of Lords innovatief? ‘Het draait om dat extra stapje zetten, zowel in onze gerechten als in onze service. Vroeger was goed gastheerschap normaal, nu is het bijna een kunstvorm geworden,’ glimlacht Talsma.

Ze blijven verrassen met unieke combinaties van gerechten, de presentatie daarvan en de aankleding die past bij de moderne tijd. Als cateraar ben je niet meer alleen met het culinaire gedeelte bezig maar denk je mee in budgetten, menukeuzes, uitstraling, thema, meubilair en locatie.

Blik op de toekomst

Als hij naar de toekomst kijkt wil Talsma het bedrijf graag verjongen, er komen hele nieuwe generaties aan met andere wensen. Ook wil hij verder bouwen: ‘We zijn op dit moment op zoek naar nieuwe locaties in de randstad om als vaste partner te dienen. Tegelijkertijd blijven we bewegen in de gastronomie voor de opdrachtgevers die al jaren aan ons verbonden zijn.’ Voor Talsma is het belangrijk dat het bedrijf aantrekkelijk blijft voor nieuwe generaties en dat ze niet stil staan, maar juist blijven meebewegen, zonder de klassieke normen en waarden te verliezen.

Inspiratie en nieuwe kansen

Op de vraag wat hem inspireert, kijkt hij vooral over onze landsgrenzen. Londen vormt een bron van inspiratie als het gaat om de diversiteit aan restaurant concepten. Verder inspireren hem vooral mensen die met beide benen op de grond staan. Die vernieuwend bezig zijn, maar wel zichzelf blijven. En dat laatste proef je ook bij House of Lords. Met respect voor waar het bedrijf vandaan komt, wordt er verder gebouwd aan een mooie toekomst waarin de opdrachtgevers, medewerkers en gasten de belangrijkste ambassadeurs zijn.

Tekst: Lieke Jansen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!