House of Lords: exclusieve catering met producten van Nederlandse bodemHouse of Lords: exclusieve catering met producten van Nederlandse bodem
Back Back Interview

House of Lords: exclusieve catering met producten van Nederlandse bodem

15 december 2023

In de regio Den Haag, Delft, Leiden en omgeving verzorgt House of Lords al bijna 20 jaar inspirerende, stijlvolle en exclusieve catering. In de grote keuken en het proeflokaal in Voorschoten worden de meest bijzondere gerechten bereid volgens de principes van Dutch Cuisine. Van luxe diners aan lange gedekte tafels, een fijne receptie met verzorgde hapjes tot de inzet van een foodtruck, ook op locatie is niets te gek. House of Lords beantwoordt iedere cateringwens met aandacht en creativiteit om jouw event tot een culinair succes te maken.

Maatwerk catering voor de zakelijke markt

Kristy van Dommelen is al 10 jaar werkzaam bij House of Lords en als salesmanager verantwoordelijk voor alle cateringaanvragen. ‘We hebben twee eigen locaties, Hof van Duivenvoorde en Villa Ockenburgh. Dat zijn locaties met restaurants, waar bezoekers kunnen lunchen of dineren. Villa Ockenburgh beschikt ook over zalen waar vergaderingen en bruiloften te boeken zijn. House of Lords zorgt op deze locaties voor het cateringgedeelte. Daarnaast zijn er nog veel andere locaties, denk aan de Nieuwe Kerk en Amare in Den Haag, waar we worden ingevlogen om de catering van begin tot eind te verzorgen. In september jl. organiseerden we tijdens het BID nationaal innovatiegala een diner, waar de meest innovatieve bedrijven en mensen samen kwamen.’

House of Lords richt zich voornamelijk op de zakelijke markt, waarbij ze overigens niet alleen de catering verzorgen, maar ook het gedeelte eromheen als daar vraag naar is. ‘Zo houden we rekening met de verschillende wensen en eisen, zodat opdrachtgevers ook echt kunnen kiezen voor catering die bij het event of de organisatie past’, zo vertelt Kristy.

Anders dan andere exclusieve cateraars

De gerechten die House of Lords serveert, worden bereid volgens de principes van Dutch Cuisine: ‘De identiteit van de Nederlandse keuken staat centraal, waardoor wordt gekookt met producten van Nederlandse bodem. Ons streven is dat gerechten voor 80% uit groenten en 20% uit vlees of vis bestaan, waarbij we zoveel mogelijk met de seizoenen mee koken. De ingrediënten zijn zoveel als kan biologisch. Daarnaast zijn we ook ambassadeur van de Noordzeevis, waardoor we alleen koken met vis gevangen in de Noordzee.’

Maatwerk en wensen vormen rode draad

Kristy: ‘We zijn geen familiebedrijf, maar zo voelt het wel. We zijn persoonlijk, flexibel en leveren maatwerk. Bij een aanvraag kijken we samen met de opdrachtgever wat het doel van het evenement is en wat de wensen zijn. We gaan dieper in op het hoe, waarom en wat er gaat gebeuren, zodat we kunnen kijken wat het beste past bij het evenement. Als netwerken centraal staat, is eten meer ondergeschikt en serveer je hele andere hapjes dan wanneer eten het middelpunt is. Je kunt dan denken aan een receptie met hapjes, walking diners of luxe sit-down diners. Ook hebben we een eigen foodtruck en ijskar in huis die we inzetten. We doen er alles aan om het samen met de opdrachtgever volgens wens neer te zetten.’

MVO als integrale werkwijze

Om voedselverspilling tegen te gaan is House of Lords sinds de coronaperiode gaan samenwerken met stichting Vers & Vrij. ‘Op het moment dat we eten of producten over hebben waar we niets meer mee kunnen, dan zorgt deze stichting ervoor dat het eten goed terecht komt bij buurtcentra bijvoorbeeld of ze maken zelf gerechten van overgebleven producten.’

Mooie locaties in de omgeving van Den Haag

Kristy: ‘Regelmatig krijgen we via locaties aanvragen binnen, maar we hebben ook opdrachtgevers die een jaarlijks terugkerend event organiseren, zoals een kerstdiner of award uitreiking, waarvoor ze steeds een andere locatie zoeken. Naast ons eigen locatiebestand, kijken we ook daarbuiten en werken we graag op cateringvrije locaties in Den Haag en omgeving, waar wij onze kookkunsten kunnen laten zien.’

Tekst: Lieke Jansen

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!