In-house livestreams bij Het TurfschipIn-house livestreams bij Het Turfschip
Back Back Nieuws

In-house livestreams bij Het Turfschip

21 oktober 2020

Omdat mensen en organisaties met elkaar in contact willen blijven, kennis willen uitwisselen en het ‘zien’ van elkaar veel bijdraagt aan de beleving, is bij Het Turfschip Etten-Leur fors geïnvesteerd om in-house livestreams aan te bieden. ‘Als ondernemer moet je altijd creatief blijven en meebewegen met de markt. Of veranderingen nu komen door trends of door een pandemie’, aldus Ruud Hoondert, exploitant van Het Turfschip Etten-Leur.

Veel mogelijkheden

In deze multifunctionele accommodatie met meer dan 5.000 m2 vloeroppervlakte, verdeeld over verschillende ruimtes, is gedurende de Coronaperiode nog veel mogelijk gebleken. Met een uitgekiende routing in het pand en het toezien op het naleven van de regels, werd er bijvoorbeeld nog een Indoor Speeltuin gebouwd waar in de maanden juli en augustus de jeugd van 5 - 12 jaar veel plezier aan heeft beleefd.

Professionele opzet

‘Omdat de regels strenger worden en de verwachting is dat online vergaderen, events en meetings steeds meer ‘normaal’ gaan worden, hebben wij ervoor gekozen om in-house livestreams te gaan verzorgen’, vervolgt Ruud Hoondert. Met streaming kunnen videobeelden worden getoond in de verschillende zalen binnen het pand, zodat toch meerdere groepen gelijktijdig bereikt kunnen worden. Met meerdere Full-HD camera’s wordt de vergadering of sessie geregistreerd en geven zo een compleet mogelijk beeld.

H-int Media

Een ruimte naast de theaterzaal is, in samenwerking met H-int Media, nu omgebouwd tot regieruimte, van waaruit de remote camera’s bestuurd worden en waar de regie plaatsvindt. Cameramensen in de zaal zijn niet meer nodig, afstand wordt nog meer gegarandeerd.

Hybride sessies

Naast livestreams binnen Het Turfschip kunnen ook hybride sessies toegenomen. Daarbij kunnen thuiswerkers of andere betrokkenen via een beveiligde verbinding het event, presentatie of vergadering bijwonen en reageren via Teams of Zoom. Zo is er direct interactie mogelijk tussen alle deelnemers, zonder dat ze fysiek bij elkaar hoeven te komen. Veiliger en het scheelt ook nog eens kosten op reizen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!