Back Back Achter de schermen

House of Amsterdam: nieuwe hippe hotspot for parties

26 oktober 2009

De hoofdstad is een fantastische locatie rijker, midden in het centrum aan de gracht, vol grandeur, marmer, hoge plafonds, Marcel Wanders behang, een en al chic en chichi. Wat je noemt a place totally fit for parties. Het Amsterdamse evenementenbureau Mynth Events heeft een goede neus voor alles wat nog nieuw is, het bureau beweegt zich in de wereld van fashion, glitter and glamour en heeft een klantenkring en opdrachtgevers waar de luxe van afspat. Martijn Machielsen, directeur – eigenaar van Mynth Events inviteerde 23 gasten categorie glamourkoppels, visagisten, pr-dames, eventmanagers én uiteraard High Profile voor een "house warming diner" in de allernieuwste hipste hotspot van Amsterdam: House of Amsterdam.

 

 

Uitsluitend kaarslicht in die marmeren entré, vandaar een wat donker filmpje van Martijn!

Een veel gangendiner van de hand van Sucre's chef-kok met als alcoholisch maatje geen grand-cru chateaus of exquise bubbels van allure maar cocktails van de hand van de Fabulous Shaker Boys. Zeven gangen goddelijk eten en zeven verschillende spannende cocktails. Dat gaat een taxi huiswaarts worden…

Martijn wilde dolgraag een avond met gezellige en lieve mensen, samen informeel heerlijk eten en drinken, in wat hij noemt de mooiste locatie van Amsterdam om deze onder ieders aandacht te brengen.  Beautiful people zijn deze avond ingehuurd om de deur te openen, jassen aan te nemen, de bordjes en de drankjes te serveren. Een kanjer met blond haar, met een paar benen tot lijkt wel achter haar oksels, op hoge pumps, strak zwart jurkje aan. Hé nog zo'n mooie lange meid. Wat blijkt: More Than Models presenteert zich deze avond ook aan ons selecte gezelschap, de eigenaresse vertelt mij trots dat ze verhuisd zijn van de Leidsegracht naar dit waanzinnig fraaie pand aan de Herengracht.

Mijn tafeldame deze avond: Karen Swerink, hoofdredacteur Glamour, daarnaast zit weer modejournaliste van De Telegraaf Michou Basou. Aan de rechterzijde zit, verscholen achter joekels van zilveren kandelaars met brandende kaarsjes dus in zeer flatteus licht de visagist Thijs Willekes, Lieke van Lexmond is er, de volgende dag won ze de Talent Award van Televizier dus taaide ze deze donderdagavond vroeg af, en kijk eens aan: Bastiaan van Schaik, de modestylist…Eric Kusters loopt binnen, zoent bijna alle aanwezigen, voor ook hij zich vol overgave op een cocktail stort. Regi Blinker zit aan tafel, verderop spot ik Beertje van Beers. Nou nou. Maar niet alleen bekend Nederland is aanwezig, de eventmanager van Wella, de pr-dame van Pommery en Moet et Chandon vonden het zo'n leuk initatief van Mynth, zo'n invitatie leg je niet naast je neer…

We eten deze avond magistraal, gebracht onder de paraplu van Mynth Food, maar created and cooked door Peter Scholten van restaurant Sucre. Als ik hem na afloop complimenteer met zijn verrassende kooktalenten en smaakcombinaties kleurt hij verlegen. Maar de man die ik dolgraag wil spreken, Rob, de uitbater van House of Amsterdam, heeft het te druk met alle complimenten in ontvangst nemen. Iedereen is het wel eens, dit is pas een toplocatie voor feesten en partijen. Je kunt er zelfs trouwen! Er blijkt ook een loft te zijn die het bekijken waard is, maar ik moet een vervolgafspraak maken met Rob om meer te weten te komen over de plannen en wat er staat te gebeuren in het voormalige Theater Instituut. Het Marcel Wanders museum gaat er bijvoorbeeld volgend jaar komen. Dus dankzij dit besloten diner ga ik er van de week op de koffie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!