Houd je drinken langer lekker met een thermosfles!Houd je drinken langer lekker met een thermosfles!
Back Back Nieuws

Houd je drinken langer lekker met een thermosfles!

23 oktober 2021

Stel, je bent te laat uit bed gegaan voor je werk of de bus naar school en je moet je nu enorm haasten om op tijd te komen. Rustig even genieten van een heerlijke kop verse koffie zit er deze ochtend helaas niet in. Maar ja, de koffie thuis is toch veel lekkerder dan die op je kantoor of school, dus je wil graag wel een kopje mee nemen. Maar hoe neem jij nou veilig een kop hete koffie of thee mee in de auto of bus zonder te knoeien? Juist een thermosfles! Lees snel verder en ontdek snel de handige weetjes over een thermosfles!

Soorten thermosflessen

Tegenwoordig zijn er heel erg veel verschillende soorten thermosflessen verkrijgbaar. Laten we beginnen met een bekende: de thermosbeker. Een handige beker waarin jij gemakkelijk je thee of koffie kan mee nemen. Deze heeft een handige draaidop met, meestal, een handig klepje die je los kan maken voor het drinken. Maar tegenwoordig heb je ook hele moderne flessen! Deze flessen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en hebben ook allemaal een leuk printje. De keuze is reuze en voor ieder zit er ook zeker wat wils bij! 

 

Wat voor drinken kan er in een thermosfles?

Misschien denk je dat je alleen warme dranken, zoals thee en koffie, in een thermosfles kan bewaren, maar niks is minder waar. Een thermosfles is ook zeker geschikt om koude dranken in te bewaren! Denk hierbij aan water of melk. Meestal blijven warme dranken tot 8 uur lang warm in een thermosfles en koude dranken 12 uur koud. Wel is dit voor elke thermosfles verschillend. Frisdrank in een thermosfles is niet heel verstandig. Door het koolzuur dat in het frisdrank zit kan druk zich gaan opbouwen in de fles. Hierdoor kan alles eruit spuiten wanneer je de fles dan open maakt. 

 

Handig voor onderweg

Naast dat een thermosfles dus heel handig is voor als jij veel te laat uit je bed bent gestapt voor je werk of school, kan je deze natuurlijk nog naar veel meer dingen mee nemen! Neem hem bijvoorbeeld mee tijdens een picknick met je vrienden! Stop er verkoelend water in met een paar blaadjes munt en schijfjes citroen, doe er wat ijsklontjes bij en geniet een paar uur later van je verfrissende drankje. Ook kan je hem heel handig mee nemen naar de sportschool, een lange dag weg of voor je kinderen mee naar schoolreis! 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!