Back Back Nieuws

Hotels van Oranje heeft akkoord voor nieuwbouw

11 april 2016
De Hotels van Oranje en de gemeente Noordwijk hebben een akkoord bereikt over nieuwbouw aan de Noordwijkse boulevard. Met het plan voor uitbreiding van de hotel- en congresfaciliteiten en de nieuwbouw van circa 100 appartementen en penthouses, is een investering van meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

Kogel door de kerk
De eigenaren van de hotels, Bram Mol en Charles de Boer, zijn verheugd dat de kogel eindelijk door de kerk is en de economie van Noordwijk hiermee wordt versterkt. ‘Na vijf jaar van plannen maken, overleg, dialoog en vertraging kunnen we nu eindelijk aan de slag. Dat is goed voor de Hotels van Oranje en het is goed voor de dynamiek in Noordwijk en aan de boulevard. Want de gemeente en de inwoners profiteren van deze duurzame investeringen die de internationale positie van de badplaats versterken,’zegt Mol.

Kans voor Noordwijk
De Hotels van Oranje hebben de afgelopen jaren veel energie en tijd gestoken in de dialoog met omwonenden, bewonersgroepen en politieke partijen over de ambitieuze plannen. De plannen zijn naar aanleiding van het overleg met deze partijen ook op onderdelen aangepast, waaronder de hoogte van een deel van de nieuwbouw ten opzichte van het hoogteniveau van de vuurtoren.

Bram Mol: ’De nieuwbouwplannen bieden Noordwijk een uitgelezen kans om zich ook in de toekomst als internationale congresplaats te blijven manifesteren. Bovendien zijn de investeringen goed voor de werkgelegenheid, wordt de lokale economie gestimuleerd en krijgt de Noordwijkse boulevard een geweldige stimulans met een levendige plint.’

Unaniem
De unanieme instemming van de gehele Noordwijkse gemeenteraad met de nieuwbouwplannen leiden volgens de Hotels van Oranje onherroepelijk tot versterking van Noordwijk als internationale badplaats. ‘Wij voelen ons gesterkt door de eenheid in de gemeenteraad en het brede draagvlak onder de inwoners voor de plannen die nu werkelijkheid worden. Dit is heel erg goed voor Noordwijk,’ besluit Mol.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!