Back Back Nieuws

Hotels blijven bouwplannen maken

19 september 2011
Het aantal bouw- en verbouwplannen in de Nederlandse hotelsector lijkt ook in 2011 totaal niet beïnvloed te worden door de economische ontwikkelingen. Zelfs in de afgelopen zomermaanden, die grotendeels in het teken stonden van zware verliezen op de beurzen en voorspellingen over een ‘dubbele dip’, werd er ‘gewoon’ doorgepland.

 

Gelijke tred, ook in wellness

Zowel in aantal (ver)bouwplannen als in aantallen daarbij betrokken kamers wijkt 2011 tot nu toe niet noemenswaardig af van 2010. Het geeft aan dat hoteliers en investeerders er alle vertrouwen in hebben dat de consument deze luxe op prijs blijft stellen. Dit vertrouwen is gebaseerd op ervaringen. Dergelijke investeringen worden niet gedaan als men twijfelt aan de wensen en de uitgavenbereidheid van de gast.

 

Minder vergader- en congresfaciliteiten

De voornoemde realiteitszin wordt gestaafd door het iets lagere aantal plannen op het gebied van vergader- en congresfaciliteiten. Met in totaal 60 plannen was 2009 een topjaar op dit terrein, maar sindsdien gaat het naar beneden. De trend is dat in 2011 waarschijnlijk de helft hiervan wordt gehaald, en dat zou het laagste aantal ‘vergaderplannen’ worden sinds 2003. Het sluit aan bij de algemene constatering dat vergaderen buiten de deur minder populair wordt, of in ieder geval een post is waarop wordt bezuinigd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!