Back Back Nieuws

HotelloTOP Year Event 'A Tribe Called Hotello' tijdens Horecava

27 december 2015
De 12e editie van het HotelloTOP Year Event vindt woensdag 13 januari 2016 plaats, tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Dit netwerkevenement, gericht op Hotello's (alumni van de Nederlandse Hoge hotelscholen) en hospitality professionals, bestaat uit een congres met aansluitend een netwerkborrel. Het wordt georganiseerd door HotelloTOP, de netwerkorganisatie voor studenten & alumni van de Hoge (Inter)nationale Hotel Management scholen.

A Tribe Called Hotello
Tijdens het congres wordt de aandacht gevestigd op tribes. Wat maakt Hotello's tot een tribe? Je komt ze over de hele wereld en in verschillende branches tegen. Hotello's danken hun tribe en community deels aan de gezamenlijke achtergrond op de hoge hotelschool en voelen zich al ruim 50 jaar verbonden met een cultuur. Maar hoe ziet de toekomst eruit? HotelloTOP doet een aanzet om de ‘Tribe Called Hotello' opnieuw te onderzoeken en te beschrijven.

Wat verbindt de Hotello? Op welke manier kunnen wij betekenisvol zijn in de wereld?
En wat is nou eigenlijk dat Hotello-DNA?

Keynote speaker Jimmy Nelson
De Britse fotograaf Jimmy Nelson (1967) begon in 2010 aan een wereldreis naar de meest afgelegen plekken, om een aantal van de meest fascinerende, nog bestaande stammen te fotograferen, in hun unieke schoonheid en culturele uiterlijke verschijningen. Hier heeft hij een mooi en soms ontluisterend verhaal over, vastgelegd in een visueel naslagwerk voor de toekomst, ‘Before They Pass Away'.

Pecha Kucha - likeminded people sharing the stage
Middels het Pecha Kucha principe krijgen Robert Bernink (HHM'00 - Qmusic), Ernesto Spruyt (HHM'98 - Tunga) en Frank Lindner (bestuurslid HotelloTOP) het podium geboden tijdens het congres. Pecha Kucha is een presentatievorm, waarin de hotello's een diavoorstelling van 20 afbeeldingen presenteren, waar elke afbeelding precies 20 seconden getoond wordt. Deze eisen dwingen de sprekers creatief en to-the-point te zijn binnen 6 minuten en 40 seconden om hun verhaal of idee te delen met het publiek.

Hotello of the Year Award
Traditiegetrouw wordt tijdens het HotelloTOP Year Event de ‘Hotello of the Year Award' uitgereikt aan een Hotello die een grote stempel heeft weten te drukken binnen het bedrijfsleven. Dit jaar strijden drie vrouwen om deze felbegeerde titel: Maartje Nelissen (HHL'09) van The Food Line-up, Femke Riel (HHM'98) van stichting hetWerkvan en Mireille Reuling (HHM'01) van Vinoos by AMS. Tot en met zondag 3 januari 2016 kan er nog gestemd worden via deze link. Door een live stemming in het congres wordt de winnares bepaald.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!