Back Back Nieuws

Hotelketen Bilderberg draagt na ruim veertig jaar stokje Kasteel Kerckebosch over

31 december 2014
De eigenaar van Kasteel Kerckebosch in Zeist maakt 31 december bekend dat per 1 januari 2015 de exploitatie van het restaurant en het hotel wordt overgedragen aan de horeca ondernemers Ingmar Sloothaak (38) en Hans van Triest (44). Deze twee oud-collega’s nemen het stokje na ruim veertig jaar over van hotelketen Bilderberg. Na een ingrijpende renovatie van drie maanden verwachten de nieuwe exploitanten het Kasteel begin april volgend jaar opnieuw te kunnen openen.

Harm Mensink van De Elf Provinciën BV, namens de vastgoedeigenaar van Kasteel Kerckebosch (gebouwd in 1904), is blij met de keuze van de nieuwe exploitanten die de kennis en ambitie hebben om de goede naam van het kasteel uit te bouwen binnen én buiten de regio. Mensink: 'Sloothaak en Van Triest willen Kasteel Kerckebosch weer op de kaart zetten. In hun plannen staan persoonlijke benadering en culinaire kwaliteit centraal. De veranderingen die zij voor ogen hebben zijn gericht op gastvrijheid zoals gasten die nu en in de toekomst van ’t Kerckebosch vragen, maar ze blijven ook de historie van het kasteel en het landgoed benadrukken.'

De komende 3 maanden sluit het Kasteel haar deuren voor een grootschalige renovatie. Zowel het interieur als het exterieur worden onder handen genomen. Interieurarchitect HIP Studio uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het nieuwe hospitality concept. Eerder tekenden zij voor onder andere voor Ron’s Gastrobar (Amsterdam), Central Park by Ron Blaauw (Den Haag) en Hotel Notting Hill (Amsterdam). Het hotel heeft dertig kamers en vier zalen die geschikt zijn voor onder andere vergaderingen, bijeenkomsten, familiefeesten en bruiloften. Kasteel Kerckebosch  heeft daarnaast een restaurant, een bar-lounge en een groot terras grenzend aan de kasteeltuin. Na de renovatie kan men ook terecht in de nieuw te openen Bistoria, een mix tussen een trattoria en bistro, voor een informele pure maaltijd met invloeden uit de Mediterrane keuken.

Sloothaak en Van Triest
Ingmar Sloothaak is eigenaar van OpenYourHotel Management en managing partner bij Concept Hotel Group. Daarvoor is hij werkzaam geweest bij diverse (top)hotels in Amsterdam. Vanaf 1 januari zal hij zorgdragen voor het algemeen management en de sales van de horecaonderneming. Hans van Triest is de chef-kok en straks verantwoordelijk voor de invulling van het restaurant en het nieuw te openen Bistoria. Eerder stond hij in de keuken van restaurant De Hoefslag (Bosch en Duin), De Bokkedoorns (Overveen), Fifteen van Jamie Oliver (Amsterdam) en bij Herman den Blijker Catering (Rotterdam). Ook werkte hij enkele jaren op Curaçao als chef-kok waarbij hij de titel Carribean Chef of the Year in de wacht sleepte.

Foto: Hans van Triest en Ingmar Sloothaak

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!