Back Back Nieuws

Hotel Theater Figi & Slot Zeist ontvangen Fairtrade-predicaat van Stichting Max Havelaar

09 november 2009
Hotel Theater Figi & Slot Zeist ontving vorige week het Fairtrade-predicaat uit handen van Stichting Max Havelaar. Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar, overhandigde het Fairtrade-predicaat aan Jos Ruijs, directeur van Hotel Theater Figi & Slot Zeist, als onderscheiding voor de enorme bijdrage die Figi heeft geleverd voor fair trade in de horeca. Koos Janssen, burgemeester van Zeist, benadrukte de voortrekkersrol van Figi, die een stimulans is geweest voor de gemeente Zeist om de keuze te maken Fairtrade Gemeente te worden.

 

Jos Ruijs, directeur Hotel Theater Figi & Slot Zeist: “Wij zijn zeer vereerd met dit Fairtrade-predikaat. Het is een erkenning voor onze jarenlange inzet en een stimulans voor de toekomst. Afgelopen tien jaar serveerden wij al meer dan 5,5 miljoen koppen Fairtrade-koffie. Ook hebben wij Fairtrade-thee en wijn in ons assortiment en gebruiken wij onder andere Fairtrade-chocolade in de desserts. We doen ook actief mee aan de Fairtrade Restaurant Week en serveren zodoende deze week een Fairtrade-driegangen menu. We willen voorop lopen om een voorbeeld te zijn voor collega’s en hen te stimuleren ook duurzaam te gaan ondernemen.”

 

Hotel Theater Figi is de grootste ambassadeur van Stichting Max Havelaar in de horeca en brengt fair trade al jaren actief onder de aandacht bij het publiek. Zij is op dit gebied dé koploper in de markt. Naast het voeren van Fairtrade-producten draagt Figi haar duurzaamheidstreven op verschillende manieren uit, onder andere via haar duurzame vismenukaart en sponsoring van goede doelen.


“Ons doel is het gebruik van duurzame Fairtrade-producten in de horeca te vergroten en ondernemers de kans te geven zich hiermee te onderscheiden. Van horeca ondernemers krijgen wij dan ook regelmatig de vraag hoe zij zichtbaar kunnen maken dat ze Fairtrade-producten serveren. Hotel Theater Figi & Slot Zeist gebruikt al enige tijd Fairtrade-producten en laat op een goede manier zien hoe je dit kan communiceren: op de menukaart, in het restaurant en op de website. Hotel Theater Figi & Slot Zeist is wat dat betreft een fantastische Fairtrade horeca-ambassadeur voor ons”, aldus Peter D’Angremond.

De onderscheiding wordt deze week uitgereikt in het kader van de landelijke Fairtrade Week. Tijdens de Fairtrade Week die tot en met 7 november duurt, wil Stichting Max Havelaar meer bekendheid en zichtbaarheid geven aan eerlijke producten die onder Fairtrade-voorwaarden zijn verhandeld. Doel van de actie is meer omzet genereren voor boeren in ontwikkelingslanden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!