Hotel Theater Figi automatiseertHotel Theater Figi automatiseert
Back Back Nieuws

Hotel Theater Figi automatiseert

05 maart 2021

Na ruim 10 jaar heeft Hotel Theater Figi in Zeist afscheid genomen van de oude systemen en is overgestapt op een nieuw hotel-, event- en kassasysteem. We kunnen wel stellen dat deze vervanging één van de grootste ICT-projecten is die je bij een hotel kan ondernemen.

Geen sleutelkaart meer nodig

Hotel Theater Figi is overgestapt naar MEWS (hotelsysteem), ASSA ABLOY (sleutelsysteem), Magic (eventsysteem) en Lightspeed (kassasysteem). Gasten hebben dus geen sleutelkaart meer nodig en kunnen hun  hotelkamer makkelijk met hun telefoon openen. Deze systemen sluiten goed op elkaar aan en werken allemaal cloudbased. Alle systemen zijn nu altijd te bereiken op alle soorten devices, ook vanuit huis. Erg belangrijk in deze tijd!

Meer tijdwinst, meer tijd voor gasten

Het andere grote voordeel van deze systemen is dat erg veel geautomatiseerd is: van het genereren van een offerte tot facturatie en aftersales. Dit geeft meerdere afdelingen veel tijdwinst en deze tijd kunnen we dan besteden aan onze gast, want die blijft altijd het belangrijkste.

Geautomatiseerde boekingen

Daarnaast hebben we Travelclick vervangen door Cubilis. Cubilis is meer gericht op één hotel en heeft alle externe boekingssites zoals hotels.nl en Booking.com geautomatiseerd. Door het koppelen van deze websites aan MEWS kunnen we alles automatisch inlezen waardoor we ons werk eenvoudiger en sneller kunnen doen.

Opstart goed verlopen

Hotel Theater Figi heeft de afgelopen maanden zijn tijd, helaas zonder gasten, nuttig besteed en de ruimte genomen om alles goed te implementeren. De opstart is goed verlopen. Afgelopen week zijn er verschillende proefslapers in alle leeftijden uitgenodigd om de nieuwe systemen te testen. De digitalisering moet voor elke generatie gebruiksvriendelijk zijn.

De eerste reacties zijn enthousiast! Komende weken worden de laatste punten gefinetuned, zo is Figi er helemaal klaar voor om haar gasten weer te ontvangen!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!