Back Back Nieuws

Hotel Pulitzer Amsterdam zet zich in voor kinderen en schone grachten

02 september 2015
Hotel Pulitzer Amsterdam heeft de Johan Cruyff Foundation en Plastic Whale uitgekozen als nieuwe goede doelen. Het zelfstandige hotel is in april begonnen aan een grootschalige renovatie en bij een nieuwe hotel hoort ook een nieuw goed doel.

Medewerkers van Hotel Pulitzer Amsterdam mochten afgelopen maart hun suggesties voor een nieuw goed doel insturen. Uit alle inzendingen zijn een vijftal goede doelen gekozen waarmee nader kennis gemaakt werd. Plastic Whale bleek een voor de hand liggende keuze. Voor een hotel gelegen aan de grachten, is een samenwerking met een stichting die zich inzet voor plasticvrije grachten een logische partner. Veel medewerkers kozen voor een goed doel dat zich inzet voor kinderen. De Johan Cruyff Foundation bleek goed bij het hotel te passen vanwege hun Amsterdamse hart en internationale focus.

‘Wij zijn ontzettend trots om de Johan Cruyff Foundation en Plastic Whale onze nieuwe goede doelen te mogen noemen’, aldus Alex van Gastel, General Manager. ‘Beiden hebben een Amsterdams karakter met internationale allure, net als Hotel Pulitzer Amsterdam.’

Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. De noodzaak om kinderen te laten bewegen is de afgelopen jaren alleen maar groter geworden. Er is voor kinderen te weinig tijd, ruimte en aandacht om te sporten en spelen. De maatschappelijke relevantie is groter dan ooit. Sport en spel maken het verschil op thema's als gezondheid, integratie, ontwikkeling en meedoen.

‘Wij zijn ontzettend blij en trots op de insteek van de samenwerking met Hotel Pulitzer. Door een afdracht per nacht en diverse fondsenwervende acties van hun medewerkers gaat Hotel Pulitzer geld ophalen zodat wij samen jeugd in beweging brengen en houden,’ aldus Niels Meijer, directeur Johan Cruyff Foundation.

Plastic Whale
Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken door waarde te creëren met plastic afval. Zij bouwen design sloepen van gerecyclede plastic flessen die zij samen met duizenden mensen uit de Amsterdamse grachten vissen. Plastic Whale heeft inmiddels een vloot van drie sloepen van Amsterdams Grachtenplastic. Hun doelstelling is om ‘out of business’ te gaan: overbevissing is in dit geval een positief fenomeen.

Marius Smit, oprichter Plastic Whale: ‘Wij zijn enorm trots dat Hotel Pulitzer ons tot één van hun goede doelen heeft verkozen. Een perfecte match wat ons betreft, want Hotel Pulitzer is hét hotel van de grachten. De grachten die wij plasticvrij willen maken. In de toekomst kunnen we daar ook Pulitzers internationale gasten bij betrekken. Daar kijken we naar uit!’

Plastic sloep
Hotel Pulitzer doneert namens haar gasten 1 euro per kamer per nacht aan het goede doel. Wie in het Amsterdamse vijfsterrenhotel verblijft wordt gevraagd om een keuze te maken voor een goed doel. Met de donatie worden onder andere schoolpleinen aangepakt met het Schoolplein14 project en worden er boten ingezet om de grachten plasticvrij te maken. Naast deze giften, kunnen beide stichtingen ook rekenen op de inzet van het Pulitzer team en haar gasten. Zo helpen Pulitzer medewerkers in september bij de jaarlijkse open dag van de Johan Cruyff Foundation en zijn zij ook regelmatig op het water te vinden om de grachten schoon te vissen. Hotel Pulitzer hoopt spoedig genoeg plastic flessen bij elkaar te hebben gevist voor een eigen plastic sloep.

Fotocredits: corkuyvenhoven.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!