Back Back Nieuws

Hotel Okura Amsterdam opent THE SUITE

07 juli 2006

In November 2004 is Hotel Okura Amsterdam begonnen met een ingrijpende verbouwing van de hotelkamers. De nieuwe standaard hotelkamers zijn aanzienlijk vergroot en zijn daarmee de grootste standaard hotel- en badkamers binnen de vijfsterren hotellerie in Amsterdam. Deze ontwikkeling heeft zich voortgezet met de realisatie van THE SUITE, de grootste (485 vierkante meter) en meest luxe Suite binnen de Benelux. Voor de bouw van THE SUITE is 2,3 miljoen euro geïnvesteerd.


Ontwerp een van de meest magnifieke en complete maar toch ook ingetogen suite van Europa, dat was de belangrijkste opdracht voor het befaamde architecten bureau RPW uit Londen aan wie het ontwerp en de uitvoering van THE SUITE werd toevertrouwd. THE SUITE is verdeeld over twee verdiepingen, die zijn omgetoverd in een oase van ruimte, warmte en luxe; een oogstrelende omgeving waar direct alle zintuigen geprikkeld worden. Het bijna 360 graden uitzicht over Amsterdam, de panoramische ramen en het natuurlijke daglicht vormden een mooie achtergrond voor de creativiteit van het architectenbureau.


De marmeren vloeren, het zijde behang, de rijke stoffencombinaties en het warme kleurenpallet zijn een aantal hoogtepunten van THE SUITE. De centrale ontvangstruimte is voorzien van een enorme (3,5 meter hoge) kroonluchter van fiberglas die als een kleine waterval op de beneden gelegen eetkamer neerdaalt. Aangrenzend bevinden zich twee rijk gedecoreerde lounges die net als de eetkamer een uitzicht over de stad bieden. Via de glazen trap met LED Lighting bereiken we de bovenste verdieping waar zich twee master slaapkamers bevinden: The Cullinan en The Excelsior. De badkamers zijn elk uniek, de één heeft een overloopbad met een chromatherapie installatie en de ander heeft een ovaalvormig ligbad. Beide hebben ze een schelpvormige doucheruimte met een regendouchekop, massage zijdouches en een prachtig uitzicht over Amsterdam. De lounges, de slaapkamers, zowel als de badkamers zijn voorzien van een flat screen televisies. Verder zijn de slaapkamers uitgerust met royale inloopkasten en één van de kamers met een fitness apparaat.
Daarnaast biedt THE SUITE nog een privé bioscoop (84 inch scherm) die plaats biedt aan 12 gasten. Deze zeer luxe uitgevoerde ruimte is ook uitermate geschikt voor exclusieve presentaties en videoconferencing.


Binnen het exclusieve interieur, biedt THE SUITE zeer moderne apparatuur, waaronder een Bose Lifestyle 48 audio systeem, Wi-Fi en ADSL. De gast kan door middel van een centraal bestuurbaar systeem de verlichting, de beveiliging en de temperatuur in THE SUITE bedienen.


Op aanvraag kan er een diner worden bereid door één van de met Michelinster bekroonde Okura Chefs en limousine service.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!