Back Back Nieuws

Hotel Okura Amsterdam is eerste Vijfsterren Superior hotel van Nederland

14 januari 2016
Tijdens het jaarlijkse gala van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), dat 11 januari plaatsvond in de RAI, is bekend gemaakt dat Hotel Okura Amsterdam als eerste hotel in Nederland geclassificeerd is met de Europese Vijfsterren Superior rating.

KHN heeft de officiële toewijzing van hotelsterren in Nederland onder haar hoede genomen. Dit jaar staat in het teken van de overgang van de Nederlandse naar de nieuwe Europese hotelsterrenclassificatie. De Europese sterren onderscheiden zich onder andere door in elke categorie een Superior status toe te kennen aan hotels met onderscheidende faciliteiten.

Europese indeling
Hotel Okura Amsterdam heeft als eerste in Nederland besloten de overstap te maken naar de nieuwe Europese indeling. Het Europese systeem geeft de gast de mogelijkheid een vergelijking te maken met andere hotels in Europa. Onderzoek van de inspecteurs heeft uitgewezen dat Hotel Okura Amsterdam tot de best scorende hotels van Europa behoort en de hoogste status Vijfsterren Superior mag dragen. Mede door deze nieuwe indeling kan Hotel Okura Amsterdam zich nog beter onderscheiden in Nederland.

Drijvende kracht
General Manager Emmy Stoel reageert: ‘Hospitality, perfectie en uitmuntende service is wat ons drijft bij Hotel Okura Amsterdam. We zijn er ontzettend trots op dat dit tot uiting komt in deze classificatie.’ Binnen het team van Hotel Okura Amsterdam was projectleider Charlotte Aberson de drijvende kracht achter de overgang naar de Europese classificatie.

Foto: Bianca Blokland

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!