Back Back Nieuws

Hotel Landgoed Holthurnsche Hof is heropend

13 september 2010
Na een bouwtraject van een jaar heropende Landgoed Holthurnsche Hof aan de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal op ludieke wijze het nieuwe hotel, restaurant, ontbijtlounge, dakterras en vergadercomplex. Holthurnsche Hof – gebouwd op de resten van een Romeinse pottenbakkerij is nauw verbonden met het archeologische erfgoed van de streek en zal ook in de toekomst in het hotel opgravingen tentoonstellen.

Stukje geschiedenis
Landgoed Holthurnsche Hof bij Berg en Dal heette vroeger de Holdeurn en onder die naam kennen archeologen het ook. Tussen 1938 en 1942 is bij opgravingen op het terrein, zo’n twintig hectare groot, een Romeinse potten- en pannenbakkerij gevonden en kwamen er “duizelingwekkende hoeveelheid” Romeinse dakpannen en aardewerk naar boven.

"De Romeinen hebben hier gelogeerd, nu jij nog!"
De historische band met de Romeinen werd tijdens de opening nog eens onderstreept met de ludieke entree van “Centurion Jurriaan II van Novio Magius Ulpia Batavorum”: Jurriaan de Mol (directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen). Hij kwam met paard, slaaf en strijdwagen om het hotel officieel te openen. Met het overhandigen van een campagne poster met de slogan “De Romeinen hebben hier al gelogeerd – Nu jij nog!” aan Algemeen Directeur Pjotr van der Horst was de opening een feit.

Vergaderen, dineren en overnachten
Daarmee is het hotel officieel heropend en biedt de moderne mens een schitterend complex met 57 kamers en airconditioned suites (waaronder een suite met sauna en één met jacuzzi), een restaurant met een dakterras uitkijkend over de heuvels van Berg en Dal, ontbijtlounge en terras en een hotel lounge met openhaard. Het state of the art vergadercomplex met 17 zalen biedt vergaderruimtes voor groepen van 2 tot 350 gasten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!