Hotel Jansen in het nieuwe BajeskwartierHotel Jansen in het nieuwe Bajeskwartier
Back Back Nieuws

Hotel Jansen in het nieuwe Bajeskwartier

08 november 2022

Met het plaatsten van het stalen frame en de ruim 700 zonnepanelen op het 40 meter hoge dak, is het hoogste punt van het nieuwe Hotel Jansen bereikt. Moke Architecten (exterieur), Monk Architecten en duurzame bouwstudio Fiction Factory (interieur) zijn twee jaar geleden als team uitgedaagd om de tweede vestiging van Hotel Jansen in het nieuwe Bajeskwartier zo circulair mogelijk te ontwerpen en bouwen. Ook biedt het flexibele werkplekken en kunnen er zakelijke events worden georganiseerd.   Het ontvangen BREEAM Outstanding certificaat - wereldwijde beoordeling duurzaamheidsprestaties van gebouwen - is het bewijs dat dit geslaagd is. 

Not for tourists

Hotel Jansen zorgt al sinds 2015 als ‘not for tourists’ hotel voor tijdelijke en flexibele huisvesting voor young professionals, studenten, PHD’ers en expats. Elk jong talent dat een duurzame en flexibele woonruimte zoekt binnen een warme internationale community in Amsterdam, kan vanaf vandaag een kamer boeken in het nieuwe Hotel Jansen Bajeskwartier. De eerste gasten zijn welkom vanaf mei 2023. 

Flexibele oplossing voor woningtekort

Met Amsterdam als koploper als het gaat om het nijpende tekort aan woningen, biedt Hotel Jansen al sinds 2015 uitkomst voor internationaal, jong talent dat zich wil vestigen in de hoofdstad. De nieuwe vestiging biedt met 200 kamers een tijdelijke woonplek voor deze doelgroep. Verblijf is mogelijk van 1 dag tot 6 maanden. Co-living is een belangrijk aspect. De rust en privacy vind je in je eigen kamer. In het restaurant, de gym of de gave clubrooms waar gezamenlijk gekookt, gewerkt en geleefd wordt, kom je nieuwe vrienden tegen. Er worden community events georganiseerd voor een direct thuisgevoel. Daarnaast wordt het nieuwe Café Jansen een fijne plek voor de Amsterdammer en de buurt. Bewoners zijn hier de hele dag welkom voor ontbijt, lunch, diner en een borrel. 

Klaas Bruinsma, Hotel Jansen: ‘Door de optimale bezetting van de huidige vestiging van Hotel Jansen, zien we de behoefte aan flexibele woonruimte voor young professionals. Zowel vanuit de organisaties waar het jonge talent werkt, als bij henzelf. Met deze tweede vestiging verbreden we ons aanbod; en gaan we next level. Met name omdat we hier een flinke stap verder gaan met faciliteiten, formaat kamers, de inrichting en duurzaamheid.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!