Hotel Haarhuis opent weer haar deuren Hotel Haarhuis opent weer haar deuren
Back Back Nieuws

Hotel Haarhuis opent weer haar deuren

08 mei 2020

Na 9 weken gesloten te zijn geweest opent Hotel Haarhuis vanaf woensdag 20 mei 2020 weer voor hotelgasten. Het restaurant Perron 5 en de nieuwe Rooftop Bar BLOU van het hotel openen vanaf 1 juni de deuren.

Vanwege de maatregelen omtrent het COVID-19 virus besloot Hotel Haarhuis op 17 maart jl. om naast het restaurant ook het hotel tijdelijk te sluiten. Een bijzondere gebeurtenis wat in het 100-jarige bestaan van het hotel nog nooit eerder is voorgekomen. General Manager Wouter Dekker; 'Het tijdelijk sluiten van het hotel was een lastige beslissing voor ons als management, echter vonden wij het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om op deze wijze een bijdrage te leveren aan het voorkomen van verdere verspreiding van het COVID-19 virus.'

1.5 meter maatregelen

Vanaf 20 mei zijn hotelgasten weer welkom in het hotel aan het Stationsplein in Arnhem. Ter voorkoming van het verspreiden van het COVID-19 virus heeft het hotel diverse maatregelen getroffen. Een aantal van deze maatregelen zijn 1.5 meter aanduidingen in het gehele hotel, vermindering van capaciteit in vergaderruimtes, desinfectie mogelijkheden in openbare ruimtes, een tijdelijke to go opstelling van het ontbijt en aanpassing van werkprocedures voor medewerkers. Gasten worden daarnaast van te voren geadviseerd hoe om te gaan met de 1.5 maatregelen tijdens hun verblijf in het Arnhemse stadshotel.

Verbouwing hotel

Tijdens de sluiting is het hotel verder gegaan met onder andere het verbouwen van het hotel. Zo zijn 42 superior kamers voorzien van airconditioning, nieuwe tv’s en telefonie toestellen. Daarnaast is er grondig geschilderd, is de lobby heringericht, is er een nieuwe fitness gerealiseerd en een liftschacht omgebouwd tot toiletvoorziening voor Rooftop Bar BLOU. 'Het was voor ons een moeilijke periode doordat we geen gasten konden ontvangen, maar samen met het gehele team en een aantal externe partners hebben wij met inachtneming van de adviezen van het RIVM hard gewerkt aan het opknappen van diverse ruimtes in ons hotel. We hebben van een nood een deugd gemaakt', aldus Dekker.

Rooftop Bar BLOU

Ook de opening van de nieuwe Rooftop Bar BLOU van het hotel werd door de maatregelen van het COVID-19 uitgesteld. Daarom organiseerde het hotel op de eerder geplande openingsdatum (17 april) een virtuele VrijMiBo op het dakterras, waarbij men via een Facebook Livestream een preview kreeg van het dakterras. Deze BLOU Vrijmibo zal vandaag op 8 mei nogmaals worden herhaald. Dankzij de aangepaste maatregelen van het RIVM en de overheid kunnen gasten vanaf 1 juni voor het eerste borrelen op het nieuwe dakterras en restaurant Perron 5 weer bezoeken voor een kopje koffie, lunch of diner. Het aantal toegestane gasten is bij beide aangepast, om de 1.5 meter te kunnen waarborgen en reserveren van te voren is verplicht via blourooftopbar.nl of via perron5arnhem.nl.

 

Op de foto: General Manager Wouter Dekker in de vernieuwde lobby van het hotel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!