Hotel Haarhuis heropent als eerste vijfsterrenhotel van ArnhemHotel Haarhuis heropent als eerste vijfsterrenhotel van Arnhem
Back Back Nieuws

Hotel Haarhuis heropent als eerste vijfsterrenhotel van Arnhem

13 maart 2023

Op 9 maart vierde de ‘grande dame van Arnhem’, het meer dan honderd jaar oude Hotel Haarhuis, dat het na jaren van verbouwen en vernieuwen (her-)opent als eerste en enige vijfsterrenhotel van Arnhem. Trots overheerst bij de complete équipe van Hotel Haarhuis na de afronding van de ingrijpende metamorfose
 

Kort na het 100-jarig jubileum in 2018 werd Hotel Haarhuis door EHM Group overgenomen. De acquisitie betekende het startsein voor een grootschalige verbouwing en conceptuele vernieuwing. Onder toeziend oog van de bekende interieurontwerper Will Erens, van het bureau Too Many Agencies, heeft het hotel een grondige verandering ondergaan, waarin verschillende tijdperken van de afgelopen eeuw duidelijk terugkomen. 

Vijfsterren ‘House of Heritage’

De roemruchte erfenis van warme hospitality heeft Hotel Haarhuis samengevat in de alomvattende ondertitel House of Heritage. Het staat voor de wijze waarop het erfgoed bewaard blijft en in een aansprekend ontwerp wordt doorgegeven aan de nieuwe generatie gasten. Zij kunnen genieten van een veelheid aan faciliteiten en hoeven voor een totaalbeleving het hotel eigenlijk niet te verlaten. In Hotel Haarhuis wordt design welhaast verheven tot kunst wanneer je The Royal Loft, de hippe Signature Suites, de City Spa op de 4de verdieping met prachtig uitzicht over Arnhem vanuit de sauna’s of het award winnende toilet - gebouwd in een liftschacht met glazen vloer op 18 meter hoogte - aanschouwt. 

Zakelijke luxe en duurzaamheid

Hotel Haarhuis richt zich op de verwende levensgenieter, maar ook de zakelijke gast ontbreekt het aan niets. De Grand Opening is tevens de ingebruikname van de smaakvol vernieuwde Promenadezalen, waarin feesten, vergaderingen en evenementen tot 500 personen gehouden kunnen worden. Vorig jaar opende in de wijnkelder nog een eventzaal, The Storage genaamd, volledig aangekleed met oude wijnvaten en de originele vloertegels. 

Green Key Gold

Hotel Haarhuis haalde recent de Green Key Gold, het hoogst haalbare niveau waarbij het hotel zich maximaal inzet het milieu te sparen. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Steeds meer gasten van bedrijven waarderen ook de centrale ligging tegenover het internationale treinstation, waardoor het gemakkelijk is een duurzame keuze voor hun reis te maken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!