Back Back Nieuws

Hotel Gastronomique De Echoput opent binnenkort

19 maart 2007

Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren wordt op 1 april officieel geopend. De realisatie van het hotel heeft bijna drie jaar geduurd. In die periode is een uniek, volledig nieuw ontworpen hotel gerealiseerd. Het hotel voldoet aan de wensen van de meest veeleisende gast. Er zijn 42 luxe hotelkamers en suites met alle faciliteiten en een bijzondere inrichting. Vooral de badkamers zijn bijzonder ruim.

Hotel Gastronomique De Echoput is gelegen in de Kroondomeinen, grenzend aan het stiltegebied. De Torensuite op de vierde etage biedt een panoramisch uitzicht
over dit prachtige natuurgebied dat ooit is aangekocht en grootgemaakt door de Oranjes.

De naam van het hotel verwijst naar de historische echoput die op het terrein ligt en gegraven is op last van Koning Lodewijk Napoleon in 1809. Naast
de put is een nieuwe bron geslagen die het restaurant en het hotel van water voorziet. De gasten van het hotel zwemmen en baden in bronwater.

Het vanouds bekende restaurant, lid van de Alliance Gastronomique, gaat hard aan de slag om opnieuw aan de top van culinair Nederland te komen. “De lat ligt hoog”, aldus eigenaar Peter Klosse. Klosse, die bekend staat als de smaakdeskundige van Nederland, heeft veel aandacht besteed aan de samenstelling van de wijnkaart. “Ter aanvulling op onze grote wijncollectie hebben we vooral gezocht naar heel goede wijnen uit onbekende gebieden. Deze hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Onze gasten zullen dat ervaren”.

In het restaurant komt bij elk gerecht een suggestie voor een wijn die er goed bij past. Deze wijnen zijn per glas verkrijgbaar. De wijnkelder is voor gasten te zien vanuit het Vinotorium, de grote diner- en vergaderruimte voor gezelschappen. De wijnen zijn ook te koop in de winkel van de Echoput die nu in de hal van het hotel is gevestigd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!