Hotel Central viert nieuwe serreHotel Central viert nieuwe serre
Back Back Nieuws

Hotel Central viert nieuwe serre

09 september 2019

Golden Tulip Hotel Central ondergaat een groots renovatieproject. Naast onder andere de vernieuwing en toevoeging van Live Cooking aan de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht, Brasserie Cé, realisatie van een luxe penthouse en de renovatie van de eerste 30 van de totaal 125 hotelkamers, werd de afgelopen maanden ook een volledig nieuwe serre en ingang gerealiseerd. Dit compleet nieuwe aanzicht van het hotel werd vorige week maandag feestelijk en officieel geopend door niemand minder dan de Commissaris van de Koning: Prof. dr. W.B.H.J. (Wim) van de Donk.

Feestelijke en bijzondere opening

De opening van de nieuwe serre is een bijzonder moment voor zowel Golden Tulip Hotel Central zelf als voor de stad ’s-Hertogenbosch. Het familiebedrijf is namelijk al sinds 1905 de huiskamer van de stad, waar mensen samen komen, verhalen uitwisselen of een bijzondere gebeurtenis vieren. De afgelopen maanden werd hier een compleet nieuwe serre gerealiseerd, die afgelopen maandag feestelijk werd geopend. Naast een bijzonder gevelconcert van onder andere Sopraan Jannelieke Schmidt, jazztrompettist Eric Vloeimans en de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch had de Commissaris van de Koning: Prof. dr. W.B.H.J. (Wim) van de Donk de eer om deze opening officieel te maken door de ontwerpen van de toegang aan de markt te onthullen. Hij benadrukte onder andere de belangrijke rol van het hotel: ‘Zo’n terras en zo’n markt is waar we in Europa veel aan te danken hebben. Dit is de uitvinding van de publieke ruimte, een plek waar mensen gezellig samen zijn, elkaar ontmoeten en het gesprek aangaan en van daaruit verder bouwen aan onze samenleving.’

De nieuwe serre is geheel in lijn met het grootschalige renovatieproject dat Golden Tulip Hotel Central ondergaat. Directeur Karin Rademaker vertelt trots: ‘Met de nieuwe ingang en serre geven we een nieuw gezicht terug aan onze mooie stad; eigentijds, en met respect voor het verleden. Onze gasten, van alle nationaliteiten en van jong tot oud, kunnen vanaf de eerste rang van De Markt genieten!’

Tasjes voor het goede doel

Tijdens de verbouwing van de serre moest uiteraard een schutting worden geplaatst voor de veiligheid. Het zeil van deze schutting werd ontworpen door Antoine Hoedemakers (Artishock). Van dit zeil zijn nu unieke tasjes gemaakt die te koop zijn bij Golden Tulip Hotel Central. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Swim to Fight Cancer wat op 15 september in Den Bosch plaatsvindt. Ook Karin Rademaker zwemt hier mee.

Nieuwe serre Brasserie Cé

Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900, passend bij de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint is gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast heeft de serre een bijzondere raamconstructie bestaande uit verticale schuiframen van 3 meter breed. De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten. De naastgelegen entree van Brasserie Cé kon uiteraard niet achterblijven en kreeg ook een facelift door de luifel en het tourniquet te vervangen.

Grootschalige renovatie

De vernieuwde serre is onderdeel van het grootschalige renovatieproject van Golden Tulip Hotel Central dat in 2016 startte met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht en de realisatie van een luxe penthouse van maar liefst 150 m2. Het jaar daarop volgde de vernieuwing van Brasserie Cé en keuken. Vorig jaar was de Moriaenbar aan de beurt. Ook worden alle 125 hotelkamers worden compleet gerenoveerd en zullen naar verwachting eind 2020 klaar zijn.

Renovatie van de eerste 30 van de totaal 125 hotelkamers

Hotel Central ontvangt al jaren gasten op een hele persoonlijke wijze. Aandacht is de leidraad geweest in het boutique concept met als resultaat een kameropzet welke uitgebreid is met een unieke eigen toevoeging. Gekozen is voor zowel een helder kamerbeeld in wit-tonen, nieuwe tapijten en badkameropzet welke zowel een luxe als een frisse uitstraling hebben, aangevuld met een per kamer ontworpen custommade behang. Iedere kamer krijgt hierdoor een nog persoonlijker karakter.

Volgens Feran Thomassen, de interieur architect van het hotel: ‘We spelen, door die keuze, een spel tussen wit en kleurtonen, waar motieven, middels spiegels zorgen voor extra beleving. De verfijning en het oog voor detail, als ook een stuk persoonlijke aandacht is wat Central blijft geven aan haar gasten’

 

Op de foto: Opening Cé door Commissaris van de Koning Prof. dr. W.B.H.J. (Wim) van de Donk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!