Back Back Nieuws

Horecava schenkt 5.000 kilo eten aan voedselbank

13 februari 2015
Aan het einde van de Horecava heeft de Voedselbank Amsterdam 5 volle vrachtwagens aan voedsel opgehaald. Dat komt neer op zo'n 5.000 kilo aan etenswaren. De producten waren afkomstig van diverse standhouders op de vakbeurs. De actie is een initiatief van de Horecava die gehouden werd van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI.

Circa 50 procent van de ingezamelde spullen bestond uit AGF en overig houdbaar voedsel. 20 procent bestond uit gekoelde producten (aardappelproduct, taarten, sapjes etc.) en 30 procent uit bevroren producten (ijs, snacks, frites etc.). Bruno Steggerda, vrijwilliger Voedselbank Amsterdam: ‘We waren verrast over de bereidwilligheid van de exposanten om producten te doneren en zeer verheugd met het resultaat van de inzamelingsactie’.

Food waste
Food waste is een thema dat volop aandacht kreeg tijdens de afgelopen Horecava, vertelt beursmanager Luuk Scholte: ‘Onder andere tijdens een debat met voortrekkers uit Nederland op het gebied van aanpak van voedselverspilling. We willen daarom als beursorganisatie met dit initiatief een goed voorbeeld geven’.

2016
De producten zijn gebruikt voor de voedselpakketten die iedere week worden uitgedeeld door de Voedselbank Amsterdam. In Amsterdam zijn zo’n 2.000 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank. De succesvolle actie vindt volgend jaar opnieuw plaats tijdens Horecava 2016, van maandag 11 januari tot en met donderdag 14 januari.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!