Back Back Nieuws

Horecava 2015: Masterclasses en advies in de #GekopGroente stand

05 januari 2015
Variatie in de Keuken is volgende week ook te vinden op de Horecava 2015 in de RAI Amsterdam. De stichting bemant de #GekopGroente stand in hal 1 aan het Vers en Puurplein. Iedere beursdag verzorgt Variatie in de Keuken hier demonstraties, in samenwerking met verschillende bekende chefs, met de focus op duurzaamheid en meer groente in de keuken. Daarnaast kunnen bezoekers in de stand terecht voor advies over menu-engineering en worden er ter plaatse menu scans uitgevoerd.

Demonstraties
Gedurende de hele dag verzorgt Variatie in de Keuken demonstraties, met tussen 13:00 en 15:00 uur grote namen als Alain Alders (De Vrienden van Jacob*), Takis Panagakis (Mazie), Raoul Meuwese (De Hoefslag*), Bas Hoog (Fred**), Jermain de Rozario (De Lindehof**) en Maurits van der Vooren (Latour*). Zij bereiden live gerechten met groente in de hoofdrol, van basic bereidingen tot haute culinair. ‘Een aantrekkelijk aspect van groentegerechten is dat het direct voelbaar is in de portemonnee’, vertelt Joris Heijnen van stichting Variatie in de Keuken. ‘Groentegerechten  geven tot 23% hogere inkoopmarges dan traditionele vleesgerechten. Bij kleine veranderingen in het menu (10%, 25% of 50% minder vlees en twee keer zoveel groente) zijn er al enorme winsten te behalen in de marge voor de restauranteigenaren en op het gebied van milieubesparing.’

Menu-engineering en quick scan
Tijdens de beurs biedt Variatie in de Keuken gratis adviesgesprekken aan over duurzame menu-engineering. Bezoekers krijgen feedback op hun menukaart, waarbij diverse mogelijkheden worden besproken om door middel van meer groente en minder vlees meer winst te behalen. Daarnaast kunnen bezoekers een quick scan uit laten voeren, om te zien hoeveel milieubesparing (water, CO2 en ruimte) en marge-verbetering zij kunnen realiseren. Bezoek Variatie in de Keuken in de #GekopGroente stand (01.299) in hal 1 aan het Puur en Versplein.

De #GekopGroente stand wordt mede mogelijk gemaakt door Bonduelle Foodservice, Vroegop-Windig, De Kweeker en VitaPrep.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!