Back Back Nieuws

Horecabeurzen werken samen aan krachtig totaalconcept

31 augustus 2011
De BBB en EFFF gaan nauw samenwerken met de Horecava in Amsterdam. Vanuit één totaalvisie, maar met voor iedere titel een specifieke aanpak, worden de foodbeurzen van MECC Maastricht en Amsterdam RAI vormgegeven.

 

Nieuwe naam, nieuwe formule

Deze aanpak maakt de afzonderlijke vakbeurzen alleen maar interessanter en relevanter voor bezoekers en exposanten. Dat maakte René Hanssen, directeur MECC Maastricht, afgelopen weekend op het jaarlijkse Preuvenemint bekend. Opvallend daarbij is de vergaande samenwerking met The Wine & Food Association om, onder een nieuwe naam middels een nieuwe formule, een hoogwaardige en toonaangevende ‘fine food’-beurs voor professionals neer te zetten.

 

Aansluiting op behoeften van de doelgroep

Al is het een logische stap dat MECC Maastricht en moederbedrijf Amsterdam RAI de handen ineen slaan voor wat betreft de foodbeurzen, aan de effectuering ervan is een maandenlange voorbereiding vooraf gegaan. ‘Vanuit een gemeenschappelijke visie de concepten en proposities van de individuele titels aanscherpen en tegelijkertijd verrijken, is het motto. Dit moet leiden tot een programmering die beter dan voorheen aansluit op de wensen en behoeften van de doelgroep. Vele voordelen zijn gevonden, vastgelegd en doorvertaald naar een sterk totaalconcept’, aldus Hanssen.

 

Revitalisering van Horecava

Met ingang van 1 september 2011 gaat de organisatie van de BBB en EFFF officieel samenwerken met de Horecava. ‘Deze nieuwe samenwerking biedt een ideale uitgangsbasis om met name op content te vernieuwen. De Horecava heeft de afgelopen jaren een revitalisering doorgemaakt en eenzelfde strategie staat gepland voor de BBB en EFFF’, aldus Joke van der Wijngaart.

 

Naast de Horecava, VENUEZ en Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI, krijgt zij nu ook de regierol in de herontwikkeling en organisatie van de foodbeurzen BBB en EFFF.

 

Foto: horecava.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!