Back Back Nieuws

Hoogste restaurant van Nederland wint Executive Directors Award

23 december 2014
The Penthouse in de Haagse Toren heeft tijdens het internationale congres van The World Federation of Great Towers in het Empire State Building in New York, de Executive Directors Award gewonnen. De prijs werd toegekend voor twee innovaties van het bedrijf uit Den Haag: het eigen tijdschrift The View werd bekroond en daarnaast was er waardering voor technische innovatie waarbij videobeelden op de speciale ramen van het restaurant worden geprojecteerd, waardoor het uitzicht veranderd kan worden in dat van een andere stad of bijvoorbeeld een onderwaterscène. Deze techniek is niet eerder zo toegepast.


Markante torens en wolkenkrabbers
The World Federation of Great Towers is een internationale vereniging van markante torens en wolkenkrabbers. Bij de vereniging zijn 48 torens in 20 verschillende landen aangesloten, waaronder de hoogste toren ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai, het Empire State Building in New York, The Shard in London en de Eiffeltoren in Parijs. In Nederland zijn de Euromast en de Haagse Toren lid.

The Penthouse
The Penthouse ligt op een hoogte van 135 meter, op de 42e verdieping van de Haagse Toren. Het is het hoogste restaurant van Nederland en hoger gelegen dan bijvoorbeeld het restaurant van de Eiffeltoren (115m). De Haagse Toren (2007) is een wolkenkrabber geïnspireerd op het Flat Iron Building uit New York.

Foto: Tutti Creations

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!