Back Back Nieuws

Hoog sterrendiner tussen spraakmakende naaktstudies Rembrandt

21 mei 2015
De Rembrandt Tower Boardroom en Museum Het Rembrandthuis slaan na een geslaagde eerste editie van Hemels Rembrandt in september vorig jaar, opnieuw de handen ineen voor een samenwerking. Van 21 september tot en met Rembrandts sterfdag op 4 oktober, wordt op de bovenste verdieping van de Amsterdamse Rembrandt Tower de tweede editie van Hemels Rembrandt gehouden. Twee weken lang kan er hier, tussen naaktstudies van Rembrandt en zijn collega’s, genoten worden van een vijfgangendiner op sterrenniveau met weergaloos uitzicht over de hoofdstad. De tentoongestelde etsen vormen een exclusieve preview van de expositie ‘De Naakte Waarheid’ die van 12 februari tot en met 14 mei 2016 plaatsvindt in Museum Het Rembrandthuis te Amsterdam.

Uitzicht
Alleen tijdens Hemels Rembrandt stelt Rembrandt Tower Boardroom zijn deuren open voor het publiek. Met zijn bijzondere ligging en uitmuntende service is de Boardroom normaliter een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten van Top 500 bedrijven uit binnen- en buitenland. Het 360 graden uitzicht vanuit het hoogste gebouw van Amsterdam is indrukwekkend: op heldere dagen zijn zelfs Utrecht, Den Haag en Rotterdam te zien.

Kunst en gastronomie
Wat in 2014 begon als een eenmalig initiatief wordt wegens het grote succes herhaald. Alexandra Hutter, oprichter en directeur van de Rembrandt Tower Boardroom: “De reacties die we vorig jaar tijdens Hemels Rembrandt kregen waren overdonderend. Prominenten als Gerdi Verbeet, Eva Jinek en Cornald Maas genoten net als vele anderen van deze unieke samenkomst van kunst en gastronomie. Op veler verzoek en tot onze grote vreugde organiseren we dit jaar een nieuwe editie.” Rembrandt Tower Boardroom steunt hiermee het Rembrandthuis bij de aankoop van een belangrijk werk van één van Rembrandts leerlingen, gemaakt in het leerlingenatelier van het museum. Dit originele werk is ook te zien bij Hemels Rembrandt.

De Naakte Waarheid
Tijdens Hemels Rembrandt 2015 worden zo’n vijftien reproducties van naaktstudies van Rembrandt en zijn collega’s getoond. De werken vormen een voorvertoning van ‘De Naakte Waarheid. Tekenen naar naaktmodellen in Rembrandts tijd’, een tentoonstelling van circa tachtig naaktportretten van Rembrandt en zijn collega’s, nog nooit eerder in zulke grote getalen bijeengebracht. Museum Het Rembrandthuis, het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond, vormt hiervoor het perfecte decor. Hier werden in de zeventiende eeuw ook naaktmodellen getekend. Deze praktijk was destijds nieuw en werd steeds gangbaarder in de kunst, al was het moeilijk om hiervoor modellen te vinden, met name vrouwen. Naakt poseren was voor hen een schandelijke daad, er werd door kunstenaars daarom vaak gebruik gemaakt van mannelijke leerlingen of prostituees uit de Amsterdamse Rosse Buurt.

Reserveren
De Hemels Rembrandt-weken zijn voor iedereen toegankelijk. Een reservering is noodzakelijk. Elke avond tijdens het aperitief wordt er door een conservator van Het Rembrandthuis een korte lezing gegeven over de tentoongestelde werken. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!