Hollandse meesters middelpunt Nieuwjaarsconcerten BankGiro LoterijHollandse meesters middelpunt Nieuwjaarsconcerten BankGiro Loterij
Back Back Nieuws

Hollandse meesters middelpunt Nieuwjaarsconcerten BankGiro Loterij

29 december 2017

Traditiegetrouw opent de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van ons land, het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsconcerten. Nederlands bekendste artiesten werken ieder jaar mee aan dit beeld- en muziekspektakel. Dit jaar komen bekende werken van onder meer Vincent van Gogh, Jan Steen en Rembrandt van Rijn op een bijzondere manier tot leven in Koninklijk Theater Carré.

Nick & Simon, Anita Meyer, Maan, BankGiro Loterij-ambassadeur Ilse DeLange en 'Maestro 2017' Maartje van de Wetering brengen tijdens de concerten een muzikaal eerbetoon aan de Hollandse meesters. De concerten vinden plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 januari in Koninklijk Theater Carré. Zondag 14 januari 2018 om 23:00 uur zendt AVROTROS een registratie van het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert uit bij NPO 1.

Tijdens de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten opent Koninklijk Theater Carré in Amsterdam haar deuren exclusief voor winnaars van de BankGiro Loterij. Met een groot orkest onder leiding van dirigent Dominic Seldis zullen de artiesten hun muziek in een symfonische uitvoering ten gehore brengen. Een speciale rol is weggelegd voor Maartje van de Wetering, winnaar van 'Maestro 2017'. Zij neemt tijdens twee muziekstukken de baton over van dirigent Dominic Seldis.

Kunst komt tot leven

Carré verandert dit weekend in een museum: bekende werken van onder meer Vincent van Gogh, Jan Steen en Rembrandt van Rijn worden op een bijzondere manier tot leven gebracht. Zang, dans, muziek en beeldende kunst komen daarbij in verassende combinaties samen. Zo laten Nick & Simon een huishouden van Jan Steen letterlijk tot leven komen, dansen leden van het Nationaal Ballet een pas de deux uit Het Zwanenmeer en zingen Ilse DeLange en Maan een betoverend duet. De Nieuwjaarsconcerten worden gepresenteerd door Frits Sissing.

Fotocredits: Roy Beusker

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!