Back Back Nieuws

Holland zesde op lijst non-corporate congressen

14 augustus 2008
Het aantal internationale non-corporate congressen in Nederland is in 2007 gestegen van 391 (2006) naar 423. Hiermee staat Nederland zesde op de lijst van de Union of International Associations (UIA). Deze instantie houdt het aantal internationale non-corporate, associatie- en gouvernementele congressen vanaf 300 personen bij.

Marktbewerking blijft essentieel

“Een zesde plaats is mooi, maar een lichte daling ten opzichte van 2006 (vierde plaats). Het blijft dan ook noodzaak voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) om deze markt intensief te bewerken”, aldus Eric Bakermans, marketingmanager Meetings & Conventions. Opkomende markten worden, naast bestaande, dan ook goed in de gaten gehouden zoals de golfregio waar het NBTC recentelijk een missie heeft ondernomen. Bakermans: “In landen als de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Qatar, Bahrein en Koeweit vinden momenteel enorme economische ontwikkelingen plaats. Met handelsmissies, maar ook met het opspuiten van eilanden voor de kust waar we als waterstaat wereldwijd om bekend staan. Dit soort activiteiten brengt ook zakelijk reisverkeer naar Holland met zich mee.”

Belang congreswerven
De zakelijke markt is een belangrijke markt: éénderde van het aantal buitenlandse bezoekers komt naar Nederland om een zakelijke reden. Deze groep geeft per dag 2 keer meer uit dan een toeristische bezoeker. Het belang van de zakelijke reismarkt wordt ook onderschreven door het ministerie van Economische Zaken. In de Toerismebrief geeft staatssecretaris Heemskerk aan dat hij zich de komende jaren extra wil inspannen om internationale congressen en beurzen naar Nederland te halen die het innovatiebeleid kunnen versterken. Vanwege de relatief hoge bestedingen vormen congresgangers een interessante doelgroep.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!