Back Back Nieuws

Holland Heineken House telt 95.000 bezoekers

25 augustus 2008
De negende editie van het Holland Heineken House, tijdens de Olympische Spelen dé ontmoetingsplaats voor iedereen die het Nederlands Olympisch Team een warm hart toedraagt, is gesloten. Gedurende 16 Olympische wedstrijddagen trok het Holland Heineken House Beijing in totaal 95.000 bezoekers. Zij woonden onder andere 14 huldigingen van Nederlandse medaillewinnaars bij.


Drukste dag

In totaal won Oranje 16 plakken; De overige 2 medailles werden door de dressuurruiters in hippisch Hong Kong veroverd. De meest drukbezochte huldigingen waren die van donderdag 21 augustus. Op die avond werden de gouden medailles van de kersverse Olympische kampioenen Maarten van der Weijden (10 km open water zwemmen) én de Nederlandse dames waterpoloteam door zo’n 3.500 sportfans gevierd.


Geslaagd evenement

Dennis Hogenboom, projectleider en ‘burgermeester’ van het Holland Heineken House, noemt het evenement geslaagd. “De Nederlandse Olympische sporters en supporters hebben in Beijing wederom laten zien waarom ons kleine land toch tot de grote sportnaties gerekend moet worden: Nederlanders hebben een enorme sporthart. Dat zorgt voor een onvergetelijk sfeer tijdens de huldigingen. Als onderdeel van de ‘Olympic experience’ hebben we met het Holland Heineken House Beijing een klein beetje oranje gekleurd," zo vertelt Hogenboom. 


Enthousiaste crewleden

Hogenboom: "Het succes van het Holland Heineken House was met name te danken aan de inzet en het enthousiasme van de ruim 300 crewleden. Ik blijf me verbazen over de kwaliteiten en capaciteiten van de crew, niet alleen de professionals maar in het bijzonder de vrijwilligers. Zij geven het Holland Heineken House haar echte glans”.


Optredens

In het Holland Heineken House konden sportfans de hele dag kijken naar de verrichtingen van hun helden op 64 plasmaschermen en een LED-wand van 5x3 meter. Naast de 14 huldigingen waren er op het podium optredens van Jeroen van der Boom, Xander de Buisonje, de Corona’s, Sander van Doorn, Erick-E, de Edwin Evers band, IOS, Guus Meeuwis, Jan Smit, Roel van Velzen en huis-DJ Ronald.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!