Back Back Nieuws

Holland Experience verdwijnt

28 september 2006
Het is definitief afgelopen met Holland Experience, het 3D - Movie Theatre in het hartje van Amsterdam in het voormalig Saskiahuis aan de Jodenbreestraat en het Waterlooplein heeft commercieel het hoofd niet boven water kunnen houden en houdt op te bestaan. Het hing al een tijdje in de lucht, maar per 1 oktober valt definitief het doek.
[Lees hier de laatste kaart met de mededeling van Holland Experience.]

Holland Experience B.V. werd op 20 maart 1998 geopend. Geïnitieerd door RECO Productions en gerealiseerd met behulp van verschillende participanten gerealiseerd in het centrum van Amsterdam.

De eerste film was een visuele film waarbij je Nederland zelf meemaakt. In de film zat je in echte vliegtuigstoelen en landde je als het ware op Schiphol, ging je mee op reis met muzikanten en zag je hoe zij Nederland beleven. In 1999 en 2000 zijn de medewerkers van Holland Experience bezig geweest met de realisatie van een 3D film. Net als in de vorige film zag, hoorde en rook je Nederland in 30 minuten.

Op 20 september 2000 ging deze nieuwe 3Dattractie in première. Op 15 december 2003 werd de miljoenste bezoeker ontvangen. In oktober 2004 zijn er naast Holland Experience in 3D twee andere attracties in het programma opgenomen: Alien Adventure en 3D Mania.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!