Back Back Nieuws

Hoge verwachtingen voor Park Plaza Westminster Bridge London

07 november 2008
Het grootste en spectaculairste hotel dat in 40 jaar gebouwd wordt, gaat vanaf begin 2010 een nieuwe uitstraling geven aan de South Bank. Londenaren hebben met belangstelling toegekeken hoe Park Plaza Westminster Bridge uit de as van de als lelijk ervaren voormalige betonnen County Hall uitbouw oprees. Inmiddels zijn zeven van de vijftien verdiepingen nieuwbouw voltooid.

 

Het gebouw zal volgens verwachting de belangrijkste evenementenlocatie in de stad worden dankzij een grote pilaarloze balzaal waar een Olympisch formaat zwembad in zou passen voor grote gala bijeenkomsten en meer dan 30 flexibele vergaderruimtes voorzien van ingenieus gebruik van ruimte en licht.

 

Park Plaza Westminster Bridge London heeft alles in huis om een overvloed aan evenementen te genereren. “Park Plaza Westminster Bridge is ongetwijfeld de meest intrigerende, spannende locatie die Londen gekend heeft voor decennia,” zegt de recent benoemde General Manager Andrew Swindells, afkomstig van de Hilton Hotel Groep.

Van een intieme boardroom vergadering van acht personen tot een cocktail receptie voor 1.250 personen, de hotel faciliteiten bieden volledig flexibele ruimtes en een van de grootste ‘Grand Ballrooms’ in de hoofdstad".

 

Additionele faciliteiten van Park Plaza Westminster Bridge London worden een business centrum en lounges, fitness centrum met zwembad, en uitgebreide spa. Met 1.021 kamers variërend van superior kamers tot aan exclusieve penthouses, zijn gasten verzekerd van een comfortabel verblijf.

 

Park Plaza Hotels Limited is eigenaar, exploitant en franchisenemer voor hotels in Europa,  het Midden-Oosten en Afrika. Het voert twee merken: Park Plaza Hotels & Resorts (onderdeel van Carlson Hotels Worldwide), waarover het bedrijf de exclusieve rechten heeft in 56 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en art’otel, een merk waarover het bedrijf wereldwijd de exclusieve rechten behoudt. Park Plaza Hotels managed tevens het luxe all-suite Plaza on the River – Club and Residence, London.

 

De bedrijfsportfolio bevat momenteel 39 hotels en aparthotels en meer dan 7,300 kamers. Door reeds bestaande projecten en locale franchise overeenkomsten, verwacht het bedrijf het aantal kamers in 2010 verhoogd te hebben naar meer dan 13,200 kamers. De op dit moment in ontwikkeling zijnde projecten zijn; Park Plaza Marrakech (2009), Park Plaza Nuremberg (2009), art’otel cologne (2009), art’otel marrakech (2009), Park Plaza Westminster Bridge, London (2010) en art’otel london hoxton (2012). Park Plaza Hotels is beursgenoteerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!