Hoe vind je een goed verhuisbedrijf voor het verplaatsen van groot materiaal?Hoe vind je een goed verhuisbedrijf voor het verplaatsen van groot materiaal?
Back Back Nieuws

Hoe vind je een goed verhuisbedrijf voor het verplaatsen van groot materiaal?

21 mei 2021

Hoe vind je een goed verhuisbedrijf voor het verplaatsen van groot materiaal?

Wanneer je als bedrijf besluit om te gaan verhuizen, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Het merendeel van je bedrijfsgoederen zal waarschijnlijk goed te verplaatsen zijn, echter zijn er soms ook grote materialen die ook mee verhuisd moeten worden. Dit zal met name voorkomen bij fabrieken die moeten gaan verhuizen. Hiervoor is een verhuisbedrijf nodig die de verhuizing van grote machines als verhuisservice aanbiedt. Maar hoe vind je nou zo’n bedrijf en waar moet je rekening mee houden? Wij voorzien je in dit artikel van tips die je mee kunt nemen ter voorbereiding van het verhuizen van groot materiaal.

 Voorbereiding is het halve werk

Dit gezegde kan niet treffender en geldt uiteraard ook voor verhuizen van grote materialen. Het verplaatsen van bijvoorbeeld zware machines gaat gepaard met een groot aantal stappen. Het is verstandig om van te voren een stappenplan te schrijven zodat je niks vergeet.

Dit stappenplan kan er als volgt uitzien:

  • Het afkoppelen van de machine

  • Een verzekering afsluiten voor de machine

  • De machine klaarmaken voor transport

  • Het zorgen voor voldoende mankracht

 

Zodra je deze vier stappen hebt afgewerkt, ben je dus al halverwege. Ook als je in de volgende stap een verhuisbedrijf gaat benaderen is het verstandig om dit stappenplan paraat te hebben. Zo ziet het verhuisbedrijf ook dat je over alles hebt nagedacht en kun je het nog hebben over eventuele speciale wensen.

 

Aanvragen van offertes

Nu de voorbereidingen zijn getroffen is het tijd voor de volgende stap, offertes aanvragen. In het begin zul je nog geen idee hebben welk verhuisbedrijf aansluit bij jouw behoefte voor het verplaatsen van groot materiaal. Het is daarom verstandig om een aantal offertes aan te vragen bij de partijen die jou betrouwbaar lijken. Kijk hierbij wel naar locatie aangezien verhuisbedrijven uit Amsterdam niet de verhuizing gaan regelen in bijvoorbeeld Maastricht. Voeg daarnaast zoveel mogelijk informatie toe in je offerte aanvraag, zodat je ook een realistisch beeld krijgt van wat de verhuisbedrijven bieden en voor welke prijs. Meestal kun je uit de offerte ook afleiden hoe serieus het bedrijf jouw aanvraag neemt, als het verhuisbedrijf er de tijd voor heeft genomen, zit het vaak wel goed.

 

Vergelijk verhuisbedrijven

Het vergelijken van verhuisbedrijven is van belang om in kaart te brengen welke partijen interessant zijn voor jij specifieke verhuiswens. Niet alle bedrijven zullen het verhuizen van grote materialen aanbieden dus er vallen er in het begin al een groot aantal partijen af. Kijk bij de partijen die over zijn gebleven naar de prijs, service en reviews om een beter beeld te krijgen met wat voor bedrijven je te maken hebt.

 

Het vinden van een verhuisbedrijf voor het verplaatsen van groot en zwaar materiaal is geen eenvoudige klus. Probeer eerst in kaart te brengen welke verhuisbedrijven deze verhuisservice überhaupt aanbieden en maak dan een overwogen keuze op basis van een aantal aspecten. Ga vervolgens in gesprek met de meeste interessante aanbieders en kies de beste deal. Go for it!Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!