Back Back Nieuws

Hoe maak ik mijn event goed zichtbaar?

18 juni 2015
Het organiseren van een event begint met het stellen van een aantal vragen. Natuurlijk moet eerst de doelstelling van de gebeurtenis worden vastgesteld en de daarbij behorende doelgroep. Is het een besloten bijeenkomst, of trekt het juist veel onbekend publiek? Het zijn vragen die vervolgens leiden tot de keuze van de juiste locatie.

Het werk van drukkerijspecialisten
Zijn de keuzes eenmaal gemaakt, dan heeft het komende festival, de geplande beurs of grootschalige bedrijfsbijeenkomst haar eerste vorm gekregen. Om maximaal effect te behalen, moet deze vorm op een professionele wijze verder zichtbaar worden gemaakt. Hier komt het werk van drukkerijspecialisten in zicht. Door snelle technologische ontwikkelingen, gebeurt het meeste werk tegenwoordig online. Zo kan met een uiterst korte leverduur enorm veel visueel materiaal worden besteld bij Flyeralarm. Dit begint al met het drukken van posters, reclamezeilen en entreekaarten. Hiermee komt de voorbereiding van een publiek evenement goed op gang. Gaat het om een besloten gebeurtenis, dan kunnen voor de genodigden uitnodigingskaarten, folders, buttons of briefpapier worden besteld.

Visuele uitstraling op de dag zelf
Op de dag van het evenement, krijgt het uiterlijk zijn definitieve vorm. Een goed herkenbare lijn op visueel gebied, is hier van groot belang. Is er sprake van een publiek evenement op een buitenlocatie, dan zijn beach-flags in staat de gasten op een vrolijke manier te verwelkomen. Brengt het evenement alle werknemers van een grote onderneming op feestelijke wijze bijeen, plaats dan mooie oprolbare displays met foto's en tekst in de vrolijk versierde ruimte.

Visuele herkenbaarheid als toeleverancier
Maar in het voortraject van elk event gebeurt er nog veel meer. Ook de toelevering krijgt dan zijn definitieve vorm. Als leverancier is het belangrijk een herkenbare naam op te bouwen. Dit lukt alleen op visuele wijze. Hiertoe worden bij passende gelegenheden flyers en visitekaartjes uitgedeeld. Maar hier blijft het niet bij. Ook het op regelmatige basis verspreiden van mooi bedrukte balpennen, paperclips en stickers, brengt toekomstige klanten snel dichterbij.

Zowel tijdens een event als in het voortraject, bieden vakkundig ontworpen visuele producten de meeste kans op succes!

Foto: Flyeralarm.com/nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!