Back Back Achter de schermen

Hoe kom ik in Google? Hoe kom ik UIT Google!

23 mei 2007

Ik lees net op Edwords.nl via DutchCowboys over de wijze waarop je informatie UIT Google kunt krijgen. Iedereen wil IN Google gevonden worden, maar een groeiend aantal mensen (logisch) wil er ook graag weer uit. Die mogelijkheid lijkt er nu dus te zijn, alleen is dit niet te beïnvloeden door derden. Diegene die de site waar de te verwijderen informatie op staat, beheert is niet voor niets de beheerder en alleen hij kan daar invloed op uitoefenen.

Ik heb zelf in het verleden met goede bedoelingen een zwarte lijst gemaakt met namen van personen die na drie keer waarschuwen NIET kwamen opdagen op een borrel. Na gezeur (terecht of onterecht) heb ik ook die lijst maar verwijderd. En vanochtend wilde ik toevallig die lijst via Google weer eens opzoeken op mijn eventbranche weblog waar ie op stond, en kwam ik er dus achter dat dat inderdaad niet meer kon.

Het item is wel erg hot. Bloggen bestaat sinds maandag officieel tien jaar en maandag was er een item over ‘bloggende BN’ers die er mee stoppen’ op RTL Boulevard, in de NRC Next gisteren over ‘het weblog dat een overschat genre is geworden’ en in DAG ‘vogelvrij op internet, bekende bloggers zijn het zat’.

Bekende bloggers stoppen doordat ze makkelijke prooi zijn voor anoniempjes die reageren op ‘weblogs die de termometer in de billetjes van het volk hebben zitten’ zoals Jort Kelder in het RTL Boulevard filmpje zegt.

Genoeg beweging op internet, er breekt een periode aan waarin de ontwikkelingen niet alleen niet bij te benen zijn maar de mogelijkheden ook nog eens onbeperkt lijken te worden. Met alle negatieve gevolgen van dien, maar vooral positieve en leuke ontwikkelingen. (Ik zeg: High Profile New Media Congres… daarover later meer.)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!